Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5006Maltatal

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Malta
GPS koordináta N 47.078539,E 13.345642
Régiół Közép-Ausztria
Megye Kärnten

Internet:

http://www.verbund.com/tm/de/malta-hochalmstrasse

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-06-27 - Látogatás dátuma: 2017-05-28 - Utolsó módosítás: 2019-11-22Malta tal az azonos nevű Malta településtől indul közel az A10-es autópályától (Salzburg - Villach) egy szurdok völgy, amely teljes hosszában autóval járható, szakaszonként jelzőlámpás irányítás mellett, mivel ezeken a szakaszokon csak egy nyomsáv szélességű a nagyon jó minőségű út, vagy alagút.

A völgy végében egy hatalmas víztároló található, a tó partján nagyméretű, ingyenes parkoló, és egy kör alakú épületben étterem és ásvány kiállítás található.
Vezetéssel a völgyzáró gáthoz kapcsolódó áramfejlesztő üzem is látogatható.
A szurdok völgy fizetős (2013 - 18 Euró/autó), a bejáratánál van egy ajándékbolt. A völgy elején van egy hatalmas vízesés.

Egy különsen jó oldalra találtam a google-ról kiindulva, a zászlókra kattintva fantasztikus panoráma fotókat lehet látni a Google jóvoltából.

A völgyzáró gát végébe telepítettek egy Fotó-Pontot, ahol egy automata (gomnyomásra indul) készít fotót az oda állóknak, melyet utólagosan a dátum és időpont ismeretében le lehet tölteni az internetről: (http://www.verbund.com/tm/de/malta-hochalmstrasse) - http://maltafp.it-wms.com/archive/archive.php?cam=1

Újdonságok 2013
Az éttermi épületet átépítették, kiegészítették egy a parkolóból felvezető résszel, benne liftet helyeztek el, maga az épület így most úgy néz ki mint egy emeletes hajó, a hajó orrában lévő teraszt az étterem használja teraszként, ahonnan az egész víztározó belátható. A völgyzáró gát közepére építettek egy kilátó pontot, amely a gát tetején elhelyezve, alul a nagy semmi látható, félelmetes kimenni rá, mert az alja üveg, azért kimerészkedtem rá, mégha erősen kapaszkodva is a korlátokba.

Maga a völgyzáró gát adatai, magassága: 200 méter, szélessége 600 méter, a gát vastagsága alul 40 méter, felül 17 méter és az építéséhez 1,6 millió köbméter betont használtak fel. A víztározóban 200 millió köbméter vizet tárolnak, melyet elektromos áram előállítására hasznosítanak fel. A gátba szenzorokat építettek be, amelyek éjjel-nappal folyamatosan fiygelik a gát állapotát. Ezeket az információkat a gáton elhelyezett információs pultoknál lévő magyar nyelvű tájékoztatóból tudom (1 Euróért meghallgatható).

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *