Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3081

Plitvice Nemzeti Park

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 53231 Plitvice, Plitvicka Jezera
GPS koordináta N 44.905127,E 15.611777
Régió
Megye

Internet

http://www.plitvice.hu/

e-mail

info@plitvice.hu

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-04-08 - Látogatás dátuma: 2009-04-25 - Utolsó módosítás: 2015-10-13Egy munkatársamtól hallottam a Plitvice-i tavakról, hozott egy magyar nyelvű prospektust is, ez felkeltette az érdeklődésünket. Különleges látvány és egy egész napos túra vár a látogatókra, ezt már előre lehetett tudni.

Magyar nyelvű önálló WEB oldalt is van a start.lap.hu támogatásával, ezen minden információ megtalálható, amire egy látogatás megszervezéséhez szükséges.

Több hónapot szerveztem az utat, megközelíthetőség, látnivalók, szállás, térképek, programok, útvonalak, stb.
Mivel vízről van szó, mikor a legdúsabb, hát tavasszal, így került sor a kirándulásra 2009. április végén.

Szállásként a tavakhoz közeli hotelt választottuk, nem fglaltunk előre szállást, mivel előidényben nem tartottam valószínűnek, hogy teltházzt találnánk, jól gondoltam, bőven volt szállás. A Plitvicei Nemzeti Parktól 12 km-re található az 1999-ben felújított szálloda.
A hotel 3*-os, ehhez igazodó árakkal, 2 éjszakát foglaltunk le, így egy teljes napot szántunk a tó rendszer megismerésére. A hotelben udvariasan fogadtak, kevés német nyelv tudásunkkal elboldogultunk, a szállást reggelivel kértük, este pedig étlapról választottunk vacsorát. Az ételek finomak és elegendő mennyiséget képviseltek.

Letenyénél léptük át a horváth határt, az átlépés gyors volt (néhány perc), Horvát Kuna (hivatalos pénznem) a határon lévő utazási iroda által felállított valuta váltó helyen váltottunk. Az átlépéshez elegendő volt a személyi igazolvány. A horvát oldalon is autópályán mentünk tovább Zágrábot elagyva Karlovac-nál hagytuk el az autópályát és a 1.sz. főúton mentünk tovább egészen a szálláshelyig. Az autópályán fizetni kell, a határ nemsokkal elhagyva volt a belépő kapu, ott egy jegyet kaptunk és amikor lementünk az autópályáról, akkor kellett fizetni a megtett út arányában az útdíjat (már régen volt, nem emlékszem a díj összegére).

Az érkezést követő egész napot szántuk a tavak megismerésére, így egy közepes túrát a G2 (sárga) jelűt választottuk, ez a túra 5 óra tartamra van tervezve, nekünk ez 7 órába tellett, hiszen sok-sok helyen megáltunk (fényképezés, videó, bámulva a csodálatos látványt). A nagy vízesésnél kezdtük a túrát, és az út során felfelé mentünk, így szerintem sokkal szebb volt a látvány, hiszen a vízesések és a csomogok mindig velünk szemben jól láthatóan ejtett bennünket ámulatba.

Az út során a legtöbb esetben a tóra épített fa gerendás sétautakon tettük meg, majd az út vége felé hajóval átkeltünk a nagy tavon, majd kis busz vitt vissza a bejárathoz. A belépőjegy tartalmazta a hajó és a kis busz használatának díját is. A belépőjegyet készpénzben (Kuna) és bankkártyával is lehetett fizetni.

Lenyűgöző volt maga az út és természetesen a látvány is. Egy csodálatos napot töltöttünk a szabadban, jó levegőn, különleges környezetben. A Nemzeti Park egész területét a tisztaság, a környezetvédelem komolyan vevése jellemezte. Szokatlan volt az a szemlélet, hogy semmit nem változtatnak meg, ha kidőlt egy fa, beledőlt a vízbe, akkor azt ott hagyták, majd a természet rendezi, ha baja van vele.

Este ettünk egy finom vacsorát, majd másnap (második éjszaka) elutaztunk hazafelé. A haza felé vezető utat direkt nem az autópályára terveztük, így mellék utakon jutottunk el Letenyéig (határállomás), tovább tartott (nem siettünk haza), így viszont betekintést kaptunk a vidékről, az ott lakókról.

Még az odafelé vezető úton láttuk, hogy egy település környezete csodálatosan szép, vízesésekkel, zuhogókkal tarkított, akkor azt hittük, hogy már meg is érkeztünk a tavakhoz. Akkor nem volt időnk a részletes körbenézésre, mert akkor későn érkeztünk volna a szálláshelyünkre (sötétben), így a megtekintésre a hazafelé vezető úton került sor.

A település neve: Slunj, beutatása

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *