Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 9490Schallaburg reneszánsz kastély

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 3382 Schallaburg
GPS koordináta N 48.188621,E 15.355891
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.schallaburg.at/

e-mail:

office@schallaburg.at

Telefon:

+43 2754 6317

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-05-10 - Látogatás dátuma: 2010-10-03 - Utolsó módosítás: 2016-04-01Schallaburg reneszánsz kastély
Semmilyen más régió nem büszkélkedhet annyi várral és kastéllyal mint Alsó-Ausztria (Niederösterreich).

Schallaburg, mintegy 5 km-re Melk-től található, az Alpoktól északra a legszebb reneszánsz kastély. A vár története a középkorra nyúlik vissza, és megmaradt eredeti román formában a kastély és a gótikus kápolna. A Schallaburg vára jellegzetes megjelenési formáját 1572-ben kapta, amikor a virágzó Lose Steiner dinasztia megépítette a kastélyt, amely az olasz Palazzo mintájára készült.

Lenyűgöző sziluettje már messziről látható a mai napig. A Schallaburg nagyvonalú, festői kastély udvarán versenyeket tartottak, a konzolos lépcső a Losensteiner család jólétéről és a művészet szeretetéről tanúskodik, ezt támasztja még alá az egyedi díszítő szobrok sokasága a kétszintes arcade soros folyósokon. A terrakotta mozaik díszítések száma 1600 darab, ezek mitológiai alakokat ábrázolnak, istenek, maszkok és mesés lények, mindez pazar részletességgel.


Múzeumi kiállítások
A Schallaburg várkastély, évente változó kiállítási anygoknak ad helyet. 2010-ben Ausztria 1955-ös államszerződése és Ausztria háború utáni történelme, alapvető változások a 60-as a társadalom, a politika, a gazdaság és a zene, az első leszállás a Holdon, valamint a vietnami háború, a JF Kennedy gyilkosság, a szexuális forradalom és még sok más.


Az étterem
A Schallaburg több mint egy egyszerű kiállítási központ. Két tágas termek és a rusztikus pince nyújt mindenféle események hlyszínt, többek között esküvők, évfordulók, céges partik, lovagi étkezés. Az étterem a kiállítás nyitva tartási ideje alatt non-stop igénybe vehető, az osztrák konyha specialitásaival áll a vendégek rendelkezésére.

Történelmi Rózsakert
Egyetlen más virág nincs, amely a kultúra történetében olyan fontos szerepet játszik, mint a rózsa. Ez a nőiesség, a szerelem és a szépség szimbólum. A reneszánsz divatja volt egy rózsakert. Ebben a kertben találhatók történelmi rózsák, amelyeket az évszázadok során tenyésztettek, hogy megfeleljenek a mai igényeknek: hosszú és dús virágok, intenzív illat és dekoratív megjelenés jellemzi.
A manierista stílulú kertben varázslatos rózsatövek, díszcserjék és növények látványában és a reneszánsz korra annyira jellemző két almafaligetben gyönyörködhetnek a látogatók.


Nyitvatartás 2010. május 1 - november 1.

Kontakt:
DI (FH) Christina Mann
T: 02742/908046-652
F: 02742/908046-610
E: christina.mann@schallaburg.at

Saját vélemény:
Már sok helyen megfordultam Ausztriában, de ekkora látogató tömeggel még soha nem találkoztam. A várkastélyhoz közel, a településen kívűl 6 autó parkoló (ingyenes) áll az érkezők rendelkezésére, de ott jártunkkor még ez is kevésnek bizonyúlt, így a földeken is kijelöltek ideiglenes parkolási helyet.
Kétszer kellett sorban állni, a pénztárnál, és a múzeumi bejáratnál.
Természetesen bankkártyával lehet fizetni a pénztárban és a shoop-ban is.
Magyar nyelvű prospektus is volt.
A Múzeumi területen fényképezés nem megengedett, de a tömeg miatt amúgy sem lehetett volna, a bejáratnál csomagmegörzőbe kell helyezni a hátizsákokat és a nagyobb méretű női táskákat.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *