Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3633Zwettl Stift (Apátság)

Kategória Vallás

Kép album megtekintése

Cím 3910 Zwettl, Stift Zwettl 1.
GPS koordináta N 48.616335,E 15.199862
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.stift-zwettl.at/

e-mail:

info@stift-zwettl.at

Telefon:

+43 2822 20202 17

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-05-10 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2012-10-07Zwettl apátság egyik legjobb a Waldviertelben. Zwettl városon kívül van elhelyezve, felkéri a vendégeket lustálkodásra és gazdag választékát kínálja a lehetőségnek, hogy akár egy napot, vagy hosszabb időt töltsenek el a kolostorban.. Vállalják csoportok számára előzetes kérés alapján, speciális csomagok összeállítását is.

A ciszterci rend a 11. században a bencés reform mozgalom során alakult ki. Egyensúlyba került a szabály az imádságban, a lelki és kétkezi munka értéke. Erős a kötődés a mezőgazdasághoz és az erdőgazdálkodáshoz - a Waldviertelben még a halgazdálkodás is indokolt.

Az évszázadok során, a ciszterci papok képzése Ausztriában folyamatosan fejlődött. Ma a szerzetesek Zwettler szokások szerint, elsősorban a tanácsadó, és valódi oktatási missziót töltenek be az iskolákban és felnőttképzésben.
Az építészeti történetét Zwettlnek a 12. századi alapítástól számítják. Az utolsó nagy átalakítás Abbot Melchior Zaunagg évei alatt (1720-1740) történt.. A különböző stílusok, a román a barokk keverék egy harmonikus egészet képeznek.Figyelemre méltó a középkori kolostor és a korai gótikus kút ház, a román fejezet ház, a harmónia a gótikus templom, az épületek és barokk bútorok, Jörg Breus és Martino Altomonte festményei, Jákob Schletterer szobrai, a torony homlokzatát Josef Munggenast és a Mátyás Steinlen készítették.A könyvtár barokk mennyezeti freskóját Paul Troger készítette, aki az ebédlőben is készített olajfestményt.

Kiállítások 2011
A templom felújítása 2013-ig tart, ezen idő alatt a könyvtár és a kolostor nyitva van és látogatható, speciális tárlatvezetés kérhető a húsvéti 31-től Október végéig, naponta 11.00 és 14,00 óra.A túra során a könyvtárban a látogatóknak, kiválasztott kéziratok kerülnek bemutatásra, mint a közvélemény eddig alig látott. Miután a tematikus kiválasztások gondosan kiválasztottak, a hangsúly elsősorban a könyv művészet bemutatása a középkorban.

Könyvtár és Archívum
A könyvtár helyiség 1730-1732 között épült, Josef Paul építő és Troger Munggenast freskóival díszített jelenetek Hercules életéből. A teret kétszintes galéria kialakítása alkotja.A Zwettl a 12. század óta létezik, ahol a szerzetesek kéziratokban rögítették liturgikus használatra, évkönyveket, az emlékezetes eseményeket a kolostor és a világ életéből, és ingatlan nyilvántartásokban rögzítették a tulajdont és a jövedelmeket. A gazdag kézirat állomány 425 kéziratot őriz a könyvtár és 286 ősnyomtatványt is része a könyvtárnak.Az első napoktól folyamatosan növekvő levéltárában tárolják a kolostor úgynevezett "medve bőre" egy példányát, mint összefoglaló alapítási dokumentumát, az épület történetét és kapcsolatait az alapító Kuenringer családdal. A pompás kötet tartalmazza Kuenringer ismert genealógiát is.

Zwettler Advent 2011
November 10 - December 20 között Európa legszebb mézeskalács ház kiállítása látható az Orangerieben, szervező: Peter Forstner - Hotelbetriebsges mbH.
December 18. 15:00 óra - Karácsonyi koncert a Zwettler Fiúkórus előadásában a Cellariumban.
Recepció Zwettl
Tel: +43 2822 17 20 202
Mobil: 0664 85 69 063
E-mail: info@stift-zwettl.at

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *