Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 8202Habsburg-Lotharingiai-ház Kastélya - Múzeum

Kategória Kastély , Múzeum , Rendezvényközpont

Kép album megtekintése

Cím 7131 Halbturn, Parkstraße 4.
GPS koordináta N 47.874389,E 16.973877
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Burgenland

Internet:

http://www.schlosshalbturn.com

e-mail:

office@schlosshalbturn.com

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-07-30 - Látogatás dátuma: 2011-09-03 - Utolsó módosítás: 2011-09-04Halbturn (Féltorony) település legfőbb nevezetessége a barokk kastély:
Halbturn a legfontosabb barokk kastély Ausztriában. Egykor a császári Habsburg ház vadászháza és a nyári rezidenciája volt. A kastély Burgenland északi részén található, közel a Fertő tóhoz (Neusiedler See), az egyik legértékesebb történelmi turisztikai hely Ausztriában.A kastély látványosságai, időszaki kiállításai, a kastély parkja, étterme (Hotel), művészeti és a kulturális események kínálnak változatos programokat, a kastély pincéje határokon messze túlmutató ismert pincészet. A zene szerelmeseinek örömére a kastélyban július és augusztus minden szombatján koncerteket rendeznek.
Lucas von Hildebrandt építette 1711-ben, aki egyik legjelentősebb osztrák képviselője a késő barokk építészetnek VI. Károly VI. uralkodása idején. Lánya Mária Terézia (Bécs, 1717. május 13. – Bécs, 1780. november 29.) a Habsburg–Lotaringiai-ház ősanyja révén a Lotharingiai Habsburg tulajdonába került. Lánya Mária Krisztina főhercegnő (1742–1798), aki 1766-ban Albert Kázmér szász–tescheni herceghez (1738–1822) ment feleségül, a bécsi Grafikai Gyűjtemény alapítója. Ezen az ágon a kastély a Lorraine Habsburg-ház tulajdonába került.

Egy különleges gyöngyszeme a kastélynak a "Idő és Fény allegóriája" mennyezeti freskó, ami esküvői ajándékként készült Mária Krisztina főhercegnőnek 1765-ben, Franz Anton Maulbertsch műve.1949-ben a főépület egy tűzben szinte teljesen megsemmisült. A szövetségi és tartományi kormányok támogatásának köszönhetően, helyreállították, amely 1974-ben fejeződött be.

A tűzvészben középső terme sértetlen maradt Franz Anton Maulpertsch Apollót és az olümposzi isteneket ábrázoló freskójával. A kastélyt hatalmas park veszi körül.
Mind a kerti, mind az udvari homlokzatát a kétfejű sasos császári címer díszíti. Ennek egyik negyedébe, a cseh oroszlán fölé a magyar címer összetevői kerültek, az Árpád-sávok és a három halmon lévő kettős kereszt.
Ma a kastély magán tulajdonban van, Gróf Markus Koenigsegg-Aulendorf a kastély tulajdonosa, az örökbefogadó fia báró Paul Waldbott otthona, aki közvetlen leszármazottja a főherceg családjának.

A gyönyörű barokk kastély a burgenlandi borvidék közepén, a Fertő-tó mellett fekszik, minden évben sok turista látogatja. A kastély tulajdonosai, a báró Waldbott-Bassenheim család és a Kulturverein Halbturn olyan programot nyújtanak egész nyáron, amely nemcsak a jó helyi borok, hanem a kultúra szerelmeseit is idevonzza.

Halbturn barokk kastély vaskapuja hatalmasra tárva várja a látogatókat. A kastély kertjét régen ültethették tele fákkal, mert mára a barokk épület alig látszik az óriásira nőtt lombkoronáktól.
A kastély belseje legalább ennyi meglepetést tartogat. Igaz, a falakat és a mennyezetet Maulbertch csodás freskói díszítik, termeiben – miután a történelem viharos éveiben valamennyi műkincsét és berendezési tárgyát szertehordták – évente cserélődő tárlatot nyitnak más és más témában.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *