Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 840

Luzern város - Svájc

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Luzern
GPS koordináta N 47.051207,E 8.307252
Régió Kelet
Megye Közép-Svájc

Internet

http://www.luzern.ch/

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-08-01 - Látogatás dátuma: 2007-07-17 - Utolsó módosítás: 2016-02-26Luzern egy kis város, amely az azonos nevű tó partján fekszik. Belvárosa néhány óra alatt körbesétálható, részletes megismeréséhez azonban több napra van szükség.

Autónkat a város több parkolóházak egyikében hagyjuk, a parokóházak a belváros közelében vannak, és rövid sétával elérjük az óváros sétáló utcáit a Kapell hidat (Kapell-brücke). A parkolásért a bejáratnál elhelyezett automatában lehet fizetni Frank pénzérmével, vagy papír pénzzel, de ha szerencsénk van akkor az automata elfogad papír alapú Eurót is, vagy bankkártyát. 4 órás parkolásért 10 Euró-ból 7 Frankot adott vissza az automata.Hsonlóan mint Budapesten, nyilvános WC-t nem találtunk, de étteremben fizetés ellenében igénybe vehetjük a mellék helyiséget.

Luzern idegenforgalma nagy, ez meglátszik a tisztaságán, a zsufoltságban is tapasztalható.Kiemelt látványosság, Európában a legrégebbi fahíd a Kapell, elyet 1333-ban építették fából. A hidat cserepes tető fedi, a tető alatt 101 fatáblára festett kép található, amelyeken a halált ábrázolják különböző megjelenési formában. A híd többszőr leégett, és mindannyiszor újjá építették, egy helyen meghagyták az égett részeket.
A híd mellett áll egy vaskos víztorony, amely a hiddal együtt a város szimboluma is, és jellegzetes látványossága. A Reuss folyó két partját két fahíd és két gyalogos közlekedésre alkalmas hídon lehet körbe sétálni.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *