Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2288

Thököly vár - Késmárk

Kategória Vár

Kép album megtekintése

Cím 06001 Késmárk, Kežmarok, Hradné námestie 62/38
GPS koordináta N 49.139648,E 20.433555 - nem pontos!
Régió Kelet
Megye Szepesség

Internet

http://www.spis.sk/regiony/kezmarok/hu.html

e-mail

muzeumkk@stonline.sk

Telefon

Megjegyzés

Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-11-24 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2015-03-31A Szepesség legjelentősebb turistacélja Késmárk. Joggal. Lőcse után a Szepesség második jelentős városa volt, ma építészeti kincsesbánya.

Nemzeti kulturális műemlék.
A késmárki vár az egyetlen teljesen megőrzött vár a Szepességben. A Thököly család fényűző reneszánsz székhellyé alakította át, és a csodálatosan díszített barokk kápolna felépítése is az ő nevükhöz kötődik. Napjainkban a vár múzeumként működik. Itt olyan kiállítások tekinthetők meg, amelyek az archeológia, a történelem, a néprajz és a művészet tematikáját dolgozzák fel.
Tel: +421 52 452 26 18, +421 52 452 26 19, Fax: +421 52 452 35 26, E-mail: muzeumkk@stonline.sk, lektori@stonline.sk, www.kezmarok.com

A királyi város (1269-től) folyamatosan fejlődött a keletről északra vezető kereskedelmi út mellett. A város legrégebbi része, a Régi piac és a Vár közötti területen fokozatosan alakult ki az Új tér, a XV. századi gótikus városházával. Az utcácskában telepedtek le az iparosok és a kereskedők. A XV-XIX. században 40 iparos céh működött itt. A leglátogatottabb műemlékek közé tartozik a gótikus Szent Kereszt templom, amely a XIV. századból származik, a XVI. századból származó reneszánsz harangtorony és az eredetileg gótikus, XV. században épült vár, amelyet ma reneszánsz formájában láthatunk. A várost a XIV. századtól kezdve városfalakkal erősítették meg, ám napjainkig ezek csak részben maradtak fenn. A városfalak mögött 1717-ben egyedülálló artikuláris fatemplomot építettek rendkívül értékes belsővel. A város másik meghatározó épülete az Evangélikus Líceum, amely 1775-ben épült, és ahol sok jelentős személyiség tanult. Napjainkban itt található Közép-Európa legnagyobb iskolai történelmi könyvtára.
www.kezmarok.sk, www.kezmarok.com, www.royaltown.sk

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai
Czh Kroly: Postatrtneti emlkek,rgi levelek gyjtje vagyok.Krem azokat,akik Ksmrk postatrtnetvel foglalkoznak,hogy az 1829-bl szrmaz postablyegz rajzt szveskedjenek kzlni. 1829-ben rt levelet testvreinek Ksmrkrl-Fnfkirchenbe Nendtvich Paulina,ha a nv ismert,krem az arra vonatkoz informcikat is kzlni.dvzlettel Czh Kroly

www.kastlyok.hu  * Start  *