Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4467György Villa

Kategória Kúria , Pincészet , Rendezvényközpont

Kép album megtekintése

Cím 1222 Budapest, XXII., Nagytétényi út 141.
GPS koordináta N 47.399556,E 19.004640
Régiół Pest
Megye Budapest

Internet:

http://www.gyorgyvilla.hu

e-mail:

info@gyorgyvilla.hu

Telefon:

Tel: 06-30/670.38.58

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-12-02 - Látogatás dátuma: 2007-11-30 - Utolsó módosítás: 2016-06-02Budatétény és Baross Gábor - telep találkozásánál, a Nagytétényi út 141. szám alatt szépen rendbe hozott kúria látható. Az 1825-ben épült egyemeletes klasszicista villát 1990-ben újították fel, ma a Hungarovin vendégháza.

Forrás: http://www.gyorgyvilla.hu/
A György-Villa kövei régi korok kultúráját, szorgos vincellérek mindennapi munkájának emlékeit, építtetőjének életszeretetét tárja elénk.

Budafokon egykoron a Római Birodalom határőrtornyai vigyázták ezeket az ősi szőlő- és gyümölcsligeteket. A XV. század végén a budai ferences rend kapta meg a területet, akik pincét vájtak és építettek ezen a helyen. A borvidék gazdagságát is szimbolizáló épületet 1827-ben kezdték el építeni. Ezután többször cserélt gazdát, végül egy Dőry György nevű borkereskedő 1867 karácsonyára építette át a mai formájára, ajándékul barátnőjének. Az 1872-ben egyesült főváros óriási terjeszkedésnek indult, melynek áldozatává váltak az egykoron Budafokon virágzó szőlőültetvények. 1986-ban került sor az épület és a park teljes felújítására. A több száz éves borászati hagyományokkal rendelkező, egyben bormúzeumként is szolgáló budafoki György-Villa pincéjében érlelődnek a cég gasztronómiai borcsaládja, a György-Villa Selection különös gonddal válogatott és kezelt borai.

A György-Villa borkülönlegességei a fehérborairól ismert Etyek-budai borvidékről és a vörösborairól méltán híres Villányi borvidékről számaznak. A György-Villa válogatás szép fajtajelleges boraival a gasztronómia egyik legkedveltebb borcsaládja. A festői környezetű György-Villában bormúzeum található, ezenkívül sorozatos rendezvények, művészeti estek és borászati előadások kerülnek megrendezésre. A cég gasztronómiai borcsaládjának örök otthont és nevet adó épület szeretettel várja a jó bor és a kultúra barátait.

Ez a gyönyörűen rendbe hozott vendégház a maga csodálatos parkjával és múzeális boraival várja minden kedves látogatóját. Borkóstolóval egybekötött látogatásnak az időtartama 70-90 perc. A György Villa borok mellett, melyek a gasztronómiát kedvelők részére készülnek, láthatóak különböző muzeális értékű borkülönlegességek is, valamint borainkat a helyszínen is megvásárolhatják.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *