Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3698

Weber - Perczel kúria - Villa Weber Resort & Wellness Spa

Kategória Kastélyszálló , Kúria

Kép album megtekintése

Cím 7150 Bonyhád - István major, Bartók Béla u. 50. (István major)
GPS koordináta N 46.302473,E 18.547583
Régió Dél-Dunántúl
Megye Tolna

Internet

http://www.villaweber.hu

e-mail

reception@villaweber.eu

Telefon

74/550-244

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-03-01 - Látogatás dátuma: 2008-04-06 - Utolsó módosítás: 2016-06-01Az István major a "Völgység" szívében, Bonyhád mellett az "Ó-hegy"-en található. A kúriát a Perczel család építette, a család generációkon keresztűl élt ebben a házban.

A klasszicista stílusjegyeket magán viselő épület a XIX. század utolsó harmadában nyerte el végső formáját.
Az 1880-as években vette meg a kúriát a Perczelektől a számos vállalkozással bíró, mecseknádasdi Weber família, akik a bírtokot felvirágoztatták. A Weber család 1936-ig élt a birtokon.
A második világháború után államosították a kúriát és az azt övező területet, az ingatlanba a helyi téesz költözött. A rendszerváltás idejére a kúria és környéke egyre romosabbá vált, az épületek némelyikében hajléktalanok ütöttek tanyát.

Az ezredfordulón Deli László bonyhádi vállalkozó megvásárolta az öthektáros területet és a rajta lévő ötezer négyzetméternyi épületkomplexumot, és hozzáfogott, hogy wellnessközpontot építsen a Weber-kúriából. A majdnem kész épület együttest 2007-ben egy olasz pénzügyi befektető vásárolta meg, a Wellness központ idén tavassazl megnyitotta kapuit.

A Villa Weber, Bonyhád szomszédságában az István major területén, a régi majporsági épületek felhasználásval, és teljes felújításával került kialakításra. Jó adottságokkal rendelkező, szépen, igényesen felújított majorság, központjában a Weber-Perczel kúria. Udvarias vendégfogadás, készséges bemutatás!

Új tulajdonosa van a Villa Weber-nek, egy olasz pénzügyi befektető.
Az egész épületegyüttesnek van egy sajátos "majorságot" idéző hangulata, ugyanakkor a vendég a kényelmet élvezheti.

Az épületeket a modern kórnak megfelelő színvonalon, de a régi szépségeket megőrizve állították helyre, illetve alakítottak át. Sok helyen a tégla falakat kihangsúlyozva, részeket beburkoltak, részleteket csupaszon hagytak, mint ahogy egy műemléknél meg szoktak hagyni részeket, az eredeti állapot megmutatásához.
A kúriában és az egykori cselédlakásokból kialakított apartmanházakban összesen ötvenöten pihenhetnek. A parkot szépen rendezték és alakították ki, még a régi szökőkút felújítása hátra van, de ez is hamarosan elkészül. A Villa Weberhez új bekötő utat építenek.

A szobákat és a lakosztályokat részben antik bútorokkal rendezték be, így van például barokk, empire, biedermeier, provence-i és kínai szoba, illetve apartman.
Az uradalom szeszfőzdéje teraszos étteremmé alakult, a volt pince teljes szépségében díszeleg, a csupasz tégla boltívek különleges hangulatot adnak, itt nagy létszámú rendezvények is tarthatók.

A magtárakban szauna, fitneszterem, biliárdszalon és szivarszoba, valamint konferenciatermek kaptak helyet. A birtok mosókonyháját kápolnává építették át - a színes ablakos, kupolás, kicsi templomban esküvőt és keresztelőt tarthatnak majd. Az istállókat lovardává alakították. A lovasport iránt érdeklődőket szívesen várják majd, jelenleg még nincsenek lovak, de beszerzésük folyamatban van.

Az új bonyhádi wellness-központnak van játszótere, szabadtéri medencéje, pezsgőfürdője. A birtokon egykor volt vadaspark, melyet a régi tulajdonos megszüntetett, de tervezik újra a létrehozását, ahol a gyerekek állatsimogatásra is lehetőséget kaphatnak.
A teniszezni vágyok élhetnek szenvedélyüknek, salakos teniszpálya áll rendelkezésükre.

További fejlesztéseket is terveznek.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *