Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1987Mákvirág Vendéglő

Kategória Étterem

Kép album megtekintése

Cím 8253 Révfülöp, Petofi S. u. 4.
GPS koordináta N 46.829777,E 17.618678
Régiół Közép-Dunántúl
Megye Veszprém

Internet:

http://www.kali.hu/kal-vin/

e-mail:

kal-vin@axelero.hu

Telefon:

87/463-173

Megjegyzés:

KÁL-VIN Pincészet Kft. Révfülöp, Tavasz u. 16.

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-03-07 - Látogatás dátuma: 2007-06-03 - Utolsó módosítás: 2008-03-07A Káli – medence a Balaton-felvidék, a Pannon táj gyöngyszeme. A honfoglalás utáni idoben a Kál nemzetség birtoka volt, neve is innen származik. A szolo és bortermelést a rómaiak honosították meg e vidéken, majd a korai középkorban az Árpád házi királyi udvar kedvelt italai közé tartozott az itt érlelt bor. A Káli-medencét körül ölelo bazalt szolohegyek által alkotott körzet a Balaton-felvidéki történelmi borvidékhez tartozik, ezen belül önálló, természetes kis régiót képvisel. Jellegzetes adottságainál fogva hosszú ideig volt különálló tájvédelmi körzet, ma a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része.

A KÁL-VIN Pincészet Kft. 1993-ban alakult a Varga család szolo és borgazdaságából, ma is lendületesen fejlodo, a környék egyik meghatározó családi borászata. Szoloterületeink nagyobb része a Káli-medence legjobb düloiben található, de a Badacsonyi Borvidéken, a permi vöröshomokko talajú Balatonrendesi szolohegyen is rendelkezünk szoloültetvényekkel. Szoloink az ország egyik legkiválóbb fehérbor termelo területén helyezkednek el. Fo fajtáink az Olaszrizling, Szürkebarát, Chardonnay. A választék bovítése érdekében termelünk Traminit, Rizlingszilvánit is.
Borászati üzemünket Révfülöpön a hagyományosan "Mákvirág" pincének nevezett 100 éves épületegyüttesbol fejlesztettük, amely jól megközelítheto, teljes infrastruktúrával ellátott helyen található. A teljes tárolókapacitás 2500 hl, melynek fele 70-100 hl-es hordókat befogadó, boltíves ászokpince. Másik fele saválló tartályokkal berendezett új pinceágak. Az üzem a borászat teljes folyamatát magába foglalja, a korszeru szolofeldolgozás- cefre és mustkezelés - irányított erjesztéstol az automata palackozóig.
Családunk borászati hitvallása a korszeru, igényes borászat és a történelmi borvidék hagyományainak ötvözete. Célunk, hogy termékeink, a kiváló magyar fehérborok palettáján önálló színt képviseljenek, hosszú távon megbízhatóan, megfelelo választékkal és magas minoséggel szolgáljuk ki fogyasztóinkat.


A Mákvirág Borház (Vendéglő), a Pincészet szerves részeként, egész éves nyitvatartással, borvásárlási lehetoséggel várja a borok és a finom étkek kedvelőit.
A borkóstolókon vendégek a Pincészet minőségi és különleges minoőégű fehérboraiból kapnak válogatást, melyet a látványkemencében helyben sütött sós és édes sütemények, az ízletes egytálételek és a változatos, salátákkal, mártásokkal, körített roston sült húsok borokhoz illő ízei kísérnek.

Az igényesen berendezett borozóban - télen kandallótűz mellett, az ódon hangulatú ászokpincében, a Balatonra néző kitűnő panorámával, a teraszon, a szemet gyönyörködtető kertben, a borok és ételek ízvilágában szerezhet kellemes visszatérésre csábító élményt a Mákvirág Borházba betérő látogató.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *