Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2238Kunszentmárton látnivalói

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 5440 Kunszentmárton
GPS koordináta
Régiół Észak-Alföld
Megye Jász-Nagykun-Szolnok

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Egresi János , fényképezte: Nagy Zsolt Imre - Felvitel dátuma: 2008-03-08 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2008-03-14A terület a kedvező feltételek miatt már a neolitikumban is lakott terület volt, majd a későbbi korok során is. (Bronzkor, Népvándorlások-honfoglalás kora)
A település helyén és környékén a honfoglaláskor szláv-bolgár népek laktak, akik azután az Ond törzsek tagjaival keveredve elmagyarosodtak a szentkeresztség felvétele után a Tisza, Körös és Kurca partjain, leginkább apró halászfalvak alakultak, s miután Szentmárton régi és jelenlegi területe is kiemelkedett a körülvevő akkori mocsarak, tavak közül, feltehető, hogy itt is halásztelepülés állt, mely a többiek templomos központjává vált.
A Hármas-Körös alsó folyásának bal partján elterülo Kunszentmárton város: középkori eredetu település. Nincs okunk kétségbe vonni azt a feltevést, hogy már államalapító Szent István királyunk idejében a templomos helyek közé számított.
Különbözo oklevelek 1212-1215 között "Mortum falu" néven emlitik.

A hatvanas évek közepén meginduló iparosítási folyamat során építő-, könnyű-, és élelmiszeripari üzemek települtek a községbe. A nagyüzemi mezőgazdaság egy 12.600 hektáron gazdálkodó termeloszövetkezet és állami gazdasági kerület képviseli. A rendszerváltás utáni önkormányzatok fő eredménye, hogy az első levezényelte a politikai rendszerváltást, a jelenlegi pedig megkezdte a gazdasági rendszerváltás utáni stabilizációt és megalapozta a jövőbeli fejlődés lehetőségét.

Kunszentmárton idegenforgalma két pilléren nyugszik: a Körös folyó adta természeti környezet és a rendezvények gazdag sorozata. A város mellett húzódó Hármas Körös és ártere a Körös-Maros Nemzeti Park része. Védett növény és állatvilága igen gazdag, mely a szakemberek részére kimeríthetetlen kutatási területet biztosít.

A természetben gyönyörködő látogató is napokon keresztül barangolhat akár a gáton kerékpárral megközelítve a távolabbi területeket, akár gyalogosan sétálva a folyópart mentén kialakított „horgászösvényeken”. Érdemes felkeresni a holtágakat, melyek madárvilága egyedülálló. (Tehenes holtág, Sulymos holtág, Verebes holtág).
A sétát érdemes a főtéren kezdeni a műemlék jellegű 1781-ben épült római katolikus templomban.

Látnivalók

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *