Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2330

mr1-Kossuth Rádió "Útitárs" - kastélyokról (2008.03.22)

Kategória Kastély , Rádió , Műemlék

Kép album megtekintése

Cím Budapest
GPS koordináta
Régió Pest
Megye Budapest

Internet

http://www.mr1-kossuth.hu/

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2008-03-13 - Látogatás dátuma: 2008-03-22 - Utolsó módosítás: 2013-04-05A Kossuth Rádió "UTITÁRS" című magazinműsorának voltam a vendége (beszélgető társa) 2008.03.22-én 9-10 óra közötti élő adásban. A témakör a kastélyok voltak.
Szerkesztő műsorvezető: P.Kiss Zsuzsa.
Az idő távlatában, most újra meghallgattam a műsort, mennyi okosságot mondtam, fantasztikus!

Sajnos az eredeti rádiós anyag már nem hallgatható meg, mivel az MR1 csupán három hónapra visszamenőleg teszi elérhetővé a rögzített anyagok meghallgatását.
A hagfelvétel MP3 formátumban a Képalbumban" meghallgatható.

Egy óra műsoridő sok és egyben kevés is. Sok ha arra gondolok, hogy érdekes tartalommal kellene kitölteni, kevés, ha arra gondolok, mennyi mindent szerettem volna bemutatni.

Így utólag most már tudom, bizony nagyon sok minden nem fért bele az 1 órába, még több műsortidőt ki lehetne tölteni a témával, meglepően nagy volt az érdeklődés, ami arra utal érdekli az embereket a környezetükben lévő műemlék épületek sorsa.

Bemutatom saját Portálomat. Amikor valaki rátalál a portálomra, akkor az "Újdonságok"-at fogja látni először, ezen a lapon az utolsó 30 napban felkerült nevezetességek jelennek meg, tartalomjegyzék formájában. Az "ismertető" hivatkozás mutatja meg a nevezetes helyet részletesen, ahol egy rövid szöveges bemutató anyag és egy képalbum található.

  • A "Térkép" menüben Magyarország térképe jelenik meg. A jobb oldalon be lehet állítani azt, hogy a térképre kattintva, mi jelenjen meg válaszként. Megye, régió, ország, a beállított területen milyen nevezetességek tartalomjegyzéke jöjjön elő (minden, kastélyok, kúriák, múzeumok, stb.) Lehet országot is választani, legtöbb információ Ausztriáról van, de megtalálható Svájc, Németország, Slovénia, Horvátország néhány, általam már megismert nevezetessége is.
  • Ha valakit nem elégít ki a térképes keresés akkor a "Keresés" menüben részletes kereséssel tud kiválasztani helyszineket, kategoriákat, vagy ezek kombinációját is.
  • A "Légifotók" menü alatt egy, az Interneten létrejött kapcsolat alapján, légifelvételeket bemutató oldalra lehet eljutni.


Kastélyok hasznosítási formáit szeretném bemutatni. Regiónként néhány nem túl nagyon ismert kastélyra szeretném a figyelmet ráirányítani, bemutatva a hasznosítások formáit, kedvet csinálva egy személyes látogatáshoz.
Szeretnék bemutatni egy nem kastélyos nevezetességet is, mert ugyan a kastélyok "szerelmese" vagyok, de nem csak kastélyokat látok, észreveszek más különlegességet is.

A Nemzeti Kiemelt Kastélyprogramra 2008 évtől 8,2 milliárd forintot terveztek, (Fertőd 4 milliárd, Edelény 2,2 milliárd, Tata 2 milliárd forintot kap a következő években a felújításra) ez sok, vagy kevés? (A márciusi Népszavazás 4,5 milliárd forintba került).


Remélem akik hallgatói voltak és akik most hallgatták végig a felvételt, találtak érdekességeket, új információkat a kastélyokkal kapcsolatosan, ha mégsem volt elég, akkor a Web lapomról ezeket bőven kiegészíthetik.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *