Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4215Kastélyok, kizárólagos állami tulajdonban (MNG)

Kategória Kastély , Kúria , Műemlék

Kép album megtekintése

Cím
GPS koordináta
Régiół Pest
Megye Budapest

Internet:

http://www.muemlekeinkert.eoldal.hu/oldal/mng-kezeleseben

e-mail:

egresi.janos@kastelyok-utazas.hu

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2008-05-14 - Látogatás dátuma: 2008-05-14 - Utolsó módosítás: 2008-05-14Forrás: Újabb milliárdos kormánydöntés
2008. jún. 26, - 08:46 du.
Kulturális központtá válva újul meg az edelényi kastély. 2011-ben megnyílhat a Kastélysziget kulturális - turisztikai központ a csaknem háromszáz évvel ezelőtt épített edelényi kastélyban. A Kormány június 25-i ülésén minősítette „kiemelt" projektté a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága „Kastélysziget kulturális - turisztikai központ Edelény" elnevezésű programját, így 2.2 milliárd forintból újulhat meg az Aggtelek kapujában, található LHuillier-Coburg-kastély, amelynek helyreállítása a Cserehát és a Galyaság turisztikai fejlesztését szolgálja.
A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (MNG) kezelésében lévő épületek, a Magyar Állam kizárólagos tulajdonában tartandók, ezek nem elidegeníthatők. Az MNG lehetőségeik felhasználásával az épületek felújítására törekszik, . A felújítás során az összeszes épületre jellemző, hogy a nagyközönség részére nyitva állnak, a felújítás alatt is látogathatók. Az épületek felújítása során a hasznoosítást szem elött tartva olyan múzeumi, rendezvényi helyszíneket alakítanak ki, amely funkciókat a későbbiekben is megtartják, e mellett vendégszobák, vendéglátó szolgáltatások (kávézó, étterem, ajándék bolt) kialakítását is tervezik, melyek elősegítik az épületek későbbi fenntarthatóságát, bevételi forrásként szolgálva.


Megvalósult beruházásként az ozorai Pipó várkastély és a nyírbátori Báthory várkastély már végleges állapotában fogadja a látogatókat.A Nemzeti Kiemelt Kastélyprogramra az állami költségvetésből 2008 évtől 8,2 milliárd forintot terveztek, (Fertőd 4 milliárd, Edelény 2,2 milliárd, Tata 2 milliárd forintot kap a következő években a felújításra) ez sok, vagy kevés? (A 2008. márciusi Népszavazás 4,5 milliárd forintba került).Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *