Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4839Hotel Kardosfa

Kategória Vadászkastély

Kép album megtekintése

Cím 7477 Zselickisfalud-Kardosfa
GPS koordináta N 46.243809,E 17.757243
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

http://www.kardosfa.hu/

e-mail:

info@kardosfa.hu

Telefon:

+36/82-505-190

Megjegyzés:

Mobil: +36/30-204-7278

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-05-29 - Látogatás dátuma: 2010-02-28 - Utolsó módosítás: 2019-04-08Kardosfa - a valamikori Esterházy erdészlak, majd vadászház - a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. egyik, a Zselici dombvidék 8.300 ha nagyságú vadászterületén, a Zselici Tájvédelmi Körzetben, Kaposvártól 20 km-re található.

Kutatók Kardosfa első írásos emlékét a XI. századra teszik. I. László király adomány levelében szereplő Karán pusztát Kardosfával azonosítják, az irományban megemlített 30 zselici kanászház egyikeként. A zselici erdőrengetegben ősidők óta ún. makkoltató állattartás zajlott, s ezeken a kis településeken éltek a disznók őrzői. Ezen puszták nagy része az idő folyamán, a háziállattartással együtt megszűnt, helyüket és nevüket a területrészek nevei őrzik pl. Márcadó, Szerenke, Vitorág.
Kardosfa neve kevés írásos emlékben szerepel, sokkal inkább a szájhagyomány útján terjedő legendákban maradt fenn történetével és nevének eredetével kapcsolatban valami emlék.

Írásos dokumentumokból az 1700-as évektől lehet követni Kardosfa történetét, amelynek hírét, fontosság Szenna felőli út illetve a 67-es főútát elsősorban a vadászat adta. Az 1700-as évek közepén itt épült a Zselic első vadászháza. Később a település vadászati és erdészeti irányító központtá fejlődött, ezért a vadászházzal szemben 1850-ben megépítették az erdőmesteri, fővadászi, később az erdőgondnoki lakást, majd irodákat. Ebben az időben Kardosfa pusztán 12 lakóház volt, több mint 25 háznéppel, a családfők valamennyien vadászati és erdészeti munkát végeztek. Később Kardosfa puszta, a többi kis településhez hasonlóan elnéptelenedett, de az erdőgondnoki lakás és iroda fennmaradt és betöltötte funkcióját.

Az erdőgondnoki irodát a SEFAG 1982-től vadászházzá alakította, ahol 21 fő elszállásolására és igényes ellátására volt lehetőség. Ezt a szerepet 2006 tavaszáig, a Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont építésének kezdetéig látta el.

A dombvidéki táj rendkívül változatos, az erdő egy összefüggő egységet alkotva szinte a rengeteg érzetét kelti. Ebben a különleges, varázslatos környezetben épült az egykori vadászház bővülésével az új Ökoturisztikai és Konferenciaközpont. A háromcsillagos hotelben kialakításra került 23 db szoba 48 férőhellyel, továbbképzések, konferenciák, állófogadások, szakmai, vállalati és családi rendezvények helyszínéül szolgáló max. 60 fős - modern technikával felszerelt - konferenciaterem, továbbá a szálloda része egy 56 fő befogadására alkalmas étterem is.

Saját vélemény
Barátságos vendégfogadás, ízletes konyha, szolid árak jellemzik, az étteremben használt alapanyagokat a környékbeli termelőktől. szerzik be, a méz termékét kipróbáltuk, valóban igazi méz!
Csodálatos környezetben az erdő közepén helyezkedik el, két felől közelíthető meg, Szenna felől rövidebb Szenna felőli út illetve a 67-es főút felől, de a 61-es út felől hangulatosabb, igazi erdei úton közelíthető meg.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *