Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1603

BalatoniBob Szabadidőpark - Balatonfűzfő

Kategória Bob , Kalandpark

Kép album megtekintése

Cím 8184 Balatonfűzfő, Uszoda u. 2.
GPS koordináta N 47.071310,E 18.026560
Régió Közép-Dunántúl
Megye Veszprém

Internet

http://www.balatonibob.hu/

e-mail

bob@balatonibob.hu

Telefon

88/586-170

Megjegyzés

Télen-nyáron üzemel!
Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-08-31 - Látogatás dátuma: 2015-06-25 - Utolsó módosítás: 2016-06-14A balatoni bobpálya Veszprémtől 10 km-re a Balaton északi partján Balatonfűzfő egyik legszebb erdei területén, a város központjától ~500 méterre helyezkedik el.
A pálya 2001. augusztus óta - egész évben működő - kedvelt kirándulóhelyévé vált a környékre látogató családok, kiránduló csoportok, turisták számára. Tulajdonosa és üzemeltetője az Balatoni Bob Kft.
2011-ben új atrakcióként egy fából készült magas kilátó épült, melyről a környéket jól be lehet látni.

Felhőtlen szórakozást és sportos felüdülést kívánunk minden korosztálynak!

A pálya teljes hossza 800 m, mely 39 m szintkülönbségű területre épült.
A kétszemélyes kocsik felvonó segítségével jutnak az erdei domb tetejére, ahonnan izgalmas lecsúszást ígérnek az éles kanyarok, a bukkanók, a 15 m hosszú alagút.
Az esti órákban ideérkező kedves vendégek jó hangulatát fokozza a kivilágított pálya, valamint az alagút villogó fénye, mely igazán élvezetessé teszi a száguldozás élményét.

BOBPÁLYA SZÁMOKBAN:
800m hosszú
39m szintkülönbség
40km/h sebesség
15m alagút

A KOCSIK
A pályán 33 db kétszemélyes bobkocsi működik. Ezek maximális sebessége 40 km/h. A kocsik gyorsaságát - a felszerelt fékező karok segítségével - a kedves utas tetszőlegesen szabályozhatja bátorsága és merészsége szerint.

A pálya nagy előnye, hogy mindenki számára teljes biztonságot adnak a kötött pályára rögzített bobkocsik, melyek centrifugál fékkel, valamint hárompontos biztonsági övvel vannak felszerelve.

A pályán elhelyezett automata kamera képeket készít minden lesiklóról. A jegyen rajta van egy sorszám, ami alapján az induló állomás melletti szolgáltató pavilonban ki lehet választani a készíett képet egy érintőképernyős számítógépen. A kiválasztott képről lehet kérni, fényképet, kulcstartót, hűtőmágnest, polót, stb. a kiválasztott termékre réhelyezik a kiválasztott képet.

SERPA KALANDPARK
Parkunk 2003-ban nyitott meg Balatonfűzfőn a Balatoni bob pálya és a Balaton uszoda tőszomszédságában. Célunk röviden összefoglalható: természetes mozgásformák, természetes környezetben. Három éves kortól a fizikai aktivitás végéig várjuk a csúszni, mászni, lőni vágyó kedves vendégeinket. Eszközeink kialakításánál arra törekedtünk, hogy minden egészséges felnőtt és gyermek számára teljesíthetőek legyenek a feladatok. Csak a kishitűség, a motiválatlanság, vagy az akarat hiánya gátolhatja meg a sikerélmény elérését. A részvételhez utcai öltözet megfelelő. Optimális viseletként a sportruházatot és a zárt edzőcipőt ajánljuk. A falmászáshoz a puha szandál és a papucs alkalmatlan, helyettük mezítláb teljesíthető a feladat. A kalandösvény csak cipőben, vagy szandálban teljesíthető. Az íjászathoz és a drótkötélcsúszdához bármely viselet alkalmas. A szakszerű üzemeltetésnek és a szabályok betartásának köszönhetően fennállásunk hat éve alatt izomlázon kívül más probléma nem adódott.

A PARK ELEMEI
Mászótorony
Drótkötél csúszda
Kalandösvény
Íjászpálya


Kalandra fel, félre a kishitűséggel, irány a csúcs!

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *