Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2182

Batthyány (szociális otthon) Kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 9919 Csákánydoroszló–Nagycsák, Fő utca 11.
GPS koordináta N 46.969484,E 16.498266
Régió Nyugat-Dunántúl
Megye Vas

Internet

http://www.csakdor.kx.hu/

e-mail

csakdor@kx.hu

Telefon

+36 94 542 200

Megjegyzés

Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2013-06-11Körmend városának vonzáskörzetében, a Rába folyó partján fekszik Csákánydoroszló, melynek belterületén emelkedik a várkastély.
A mai várkastély elődjeként, 1570 – 80 között emeletes reneszánsz díszítésű lakóépületet hoztak létre, majd ehhez 1610 körül vaskos kaputornyot csatoltak, amit egyúttal megfigyelőhelyként is használtak. Az épület felső szintjén kulcslyuk alakú lőréseket alakítottak ki. A kastély udvarát palánkfallal és mély vizesárokkal vették körül.

A XVIII. században a szükségtelenné váló külső palánkfalakat és bástyákat lebontották, helyükbe gazdasági épületeket és nagyméretű parkot alakítottak ki. A reneszánsz lakóépületet 1753-ban bővítették ki U-alakú nyugati és keleti szárnyakkal, betömték a mély vizesárkot, megszüntették a rajta átívelő hidat is.

A várkastély Batthyány főúri család birtokában maradt egészen 1944-ig, amikor a háború elől lakói Nyugatra menekültek, a gazdátlan épületeket pedig kifosztották. Később erdészeti központot, majd szanatóriumot alakítottak ki falai között, manapság zárt területnek számít, nem látogatható.


www.tothgeza.hu


"Legfőbb célkitűzésünk, hogy intézményünk lakóit, akik az értelmi akadályozottság különböző súlyossági fokán állnak - szocioterápiás, szervezett szabadidős programok, valamint személyre szóló egyéni fejlesztő foglalkozások útján hozzásegítsük egy lehetőségeikhez mért önállóbb életvitelhez. Célunk, hogy a sérült embereket támogassuk sérülésükből adódó terheik leküzdésében, társadalmi integrációjuk kiterjesztésében.
Amellett, hogy biztosítjuk az egyénre szabott képességfejlesztő foglalkoztatást, lehetőséget teremtünk sport, kulturális és művészeti jellegű tevékenységek végzésére is.
A munka jellegű foglalkoztatást - munka-rehabilitáció és fejlesztő-felkészítő foglalkoztatás- 2007. novemberétől önálló munkacsoport szervezi a foglalkoztatási koordinátor vezetésével.
Az ellátás során alkalmazzuk a normalizáció elvét, az integráció elvét, az autonómia elvét. Fontosnak tartjuk az emberi jogok, a szociális jogok, a személyiséghez fűződő jogok érvényesülését."

(Forrás: http://webtar.kozadat.hu/webfarm/anybody/foefo)

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *