Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2443Batthyányiak és az Őrvidék a lélek fényében Projec

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Körmend
GPS koordináta N 47.010167,E 16.606693
Régiół Nyugat-Dunántúl
Megye Vas

Internet:

http://www.orsegieletmodturak.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-11-11 - Látogatás dátuma: 2008-11-11 - Utolsó módosítás: 2016-04-10A Batthyányiak és az Őrvidék a lélek fényében - határon átnyúló komplex turisztikai zóna kialakítása a fogyatékkal élők számára kompatibilis szolgáltatási struktúrával.
Körmend Város Önkormányzata a Szlovénia-Magyarország-Horvátország INTERREG IIIA program 2004-2006 támogatásával a Batthyányak és az Őrvidék a lélek fényében elnevezésű projektet valósítja meg.


A Project teljes anyaga: http://www.orsegieletmodturak.hu/index.php?oldal=projekt&nyelv=hu

A Batthyányak és az Őrvidék a lélek fényében című uniós projekt lehetőséget adott egy olyan turisztikai programcsomag kidolgozásához, amelyben a főúri kastélytól a falusi portáig terjedően bemutathatjuk Önöknek Körmendtől az Őrségen át a szlovéniai Rakican (Batthyányfalva) helységig terjedő terület látványosságait.

A projekt egy speciális határon átnyúló turisztikai zónát kíván létrehozni a körmendi Batthyány várkastélytól Muraszombatig, illetve Rakican-ig, (ahol a másik Batthyány kastély található) amelyben a kulturális turizmus, az ökoturizmus, a vallási turizmus, a kastélyturizmus iránt elkötelezettek, valamint a látáskárosultak, fogyatékosok köre egyaránt megismerheti a múlt jellegzetes életmód paradigmáit a főúri kastélytól a falusi portáig.

A 2003-ban boldoggá avatott dr. Batthyány-Strattmann László szemészorvos emléke és példája nyomán a hagyományos bemutatási formák mellett különleges tapintásra készült installációk, hangzós anyagok, az érzékelés számára megtervezett programok teszik lehetővé, hogy olyan szabadidős program-lehetőség jöjjön létre, amely a toleranciára, a másság (legyen az nyelvi vagy fizikai) elfogadására ad lehetőséget a közös élményszerzés keretei között.

A program tervezési elemei (akadálymentesítés, kert-tervezés az útvonal állomáshelyein) egy hosszú távú fejlesztés előmunkálatait jelentik, amelynek megvalósulása a térség egyik legfontosabb célállomásává teszi Körmendet és körzetét. A program koordinálására létrehozunk egy információs irodát, amely szlovén partnerirodáival közösen a modern elektronika eszközeivel segíti, szervezi ennek az egyedi kínálati csomagnak az eljuttatását a célközönséghez. Az információs anyagok magyar és szlovén nyelven, valamint speciális Braille (domború nyomás a látáskárosultak számára) írással is készülnek, célunk a program ismertté tétele az egész Unióban.

Teljesen egyedi jelleggel kívánunk megjelenni a turizmus kínálati rendszerében, amikor a két szélsőséges életmód paradigmát (főúritól a falusi portáig) mutatjuk be a közönségnek - egy túraajánlati csomagban, kibővítve szolgáltatásainkat, hogy megfeleljünk egy hátrányos csoport, a fogyatékosok és látáskárosult látogatók igényeinek is. Körmend eddig nem volt igazán célpontja a nyugat-magyarországi turizmusnak, de a Batthyányi kastély felújítása, - egyelőre ennek tervezési munkálatai - lehetővé teszik, és egyben előfeltételezik ennek megváltozását.

Természetes kapcsolódása van a programnak a szlovéniai partnerekkel közösen kialakított Szelíd turizmus című programhoz, valamint Az őrállók útja című programhoz, ezek szerves folytatása egy más aspektus szerint.
A komplex kínálati csomagba egyedi – a környék adottságait jól kiaknázó – látványosságokat és élmény-lehetőségeket sorakoztattunk fel partnereinkkel.

A projekt működőképes piaci forgalmazásához egy jól felszerelt és a speciális lehetőségeket jól reklámozó Tourinform iroda kialakítását teszi lehetővé Körmend városa, amely koordinálja és hirdeti majd a túra-lehetőségeket.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *