Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 6423Lichtenstein várkastély

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 72805 Lichtenstein
GPS koordináta N 48.406333,E 9.257634
Régiół Dél
Megye Baden-Württemberg

Internet:

http://www.schloss-lichtenstein.de/

e-mail:

Verwaltung@schloss-lichtenstein.de

Telefon:

07129-4102

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-11-21 - Látogatás dátuma: 2008-08-03 - Utolsó módosítás: 2015-07-28A kastélyt csodálatos fekvése és páratlanul finom építészeti megoldásai mellett tökéletes épségben megmaradt középkori fegyvergyűjteménye teszi méltán híressé.

A kastély a mai napig az urachi hercegcsalád tulajdonában van, csak vezetéssel látogatható, a kastély belsejében fényképet készíteni nem szabad, kívülről szabadon fotózható.

Az eredeti kastély 500 méterrel arrébb volt, a lichtensteini lovagok tulajdonában volt. 1388-ban a reutingi polgárok által vezetett harc alatt teljesen lerombolták a régi kastélyt. Ezt követően a württembergi hercegek és grófok tulajdonában van.

A mai kastély alapja az első emeletig az 1389-94 közötti időszakból származik. 1802-ben az eredeti falakra tovább bővítették, mai formáját 1840-42 között kapta, a mai tulajdonos dédapja Gróf Württemberg- Herzog von Urach (1910-69) építette fel.
Az elmúlt század végéig a kastély csak nyári lakként szolgált a hercegi családnak, a fő lakhelyük Stuttgartban volt.
A kastély 817 méter magasan fekszik.

A kastély részletes bemutatása a vezetés sorrendjében:
(Magántulajdon lévén, a belső termeket fényképezni nem engedik, viszont adnak magyar nyelvű vezetési tájékoztatót 2.db. A4 oldal, 1 EUR a letéti díja)
Fegyverterem
A fegyverteremben lévő összes kiállított tárgy Gróf Willhelm gyűjteménye, aki szenvedélyes gyűjtő volt, aki 1842-től alapító tagja és első elnöke volt az ókori egyesületnek.
A falon látható egy XV.századi mordály, két emberre volt szükség a használatához, és két lövést lehetett vele leadni óránként. A Mordály mellett tűzköves puska látható. A mennyezet alatt körben rohamsisakok láthatók a XVI.századból. Az ajtó mellett látható egy szertartáshoz használt kard, amely a bíróságok hatalmát szimbolizálta. Az ajtó mellett egy pallós látható, amely lefejezésre szolgált. A sarokban jelzőkürt, mellette egy Nürnbergi tölcsér. A kápolna ajtó mellett látható Gróf Willhelm katonai fegyvere, amelynek mérete 1,93 méter.

Kastélykápolna
Gróf Willhelm az első felesége Leuchtenberg Theodolinde hercegnő tiszteletére rendezte be a kápolnát. Jobbra az oltár mellett látható két festmény, amelyet Albrecht Dürer festett. A második fülkében különböző szobrok láthatók. A fülkében világos vörös fény látható, amit egy piros színű ablaküveg ad, és az örök világosságot szimbolizálja. A falon látható a kastély legjobb állapotában lévő festmény, amely Mária halálát jeleníti meg, több mint 600 éves és még soha nem volt restaurálva. Mivel a festményt készítője elfelejtette aláírni, így a festő kiléte nem ismert, valószínűsítik, hogy a Lichtenstein család tagja lehetett.

Vadász és ivószoba
A szobában korábban nagy vadász partikat tartottak. A mennyezeten látható a Gróf híres pezsgős pohara, amely ugyanolyan nagy, mint maga a Gróf volt, az első feleségétől kapta ajándékba az esküvőjük napján. Három emberre volt szükség ahhoz, hogy a Gróf a pohárból igyon. A cserépkályha melletti ajtó volt hajdan a kastély titkos kijárata, amely egy alagúthoz vezet.

Királyi szoba
A királyi szobában 16 régi fényképet láthatunk, ezek a festmények a Württemberg Ulrich és családját mutatják be. A képek sorában van a Tübingeni egyetem alapítója, Eberhardt herceg is.

Címerszoba
A szoba a falakon látható címerekről kapta. Az asztalon 4 értékes fél drágakővel kirakott tárgy látható, amelyek az Urálból származnak. Ezek a tárgyak Alexander II. Orosz Cár ajándékai voltak Gróf Willhelmnek a kastély építtetőjének.

Erkélyszoba
A szobában halotti maszkok és egy középkori varródoboz látható. Szembe egy ülőgarnitúra látható, a babona miatt meg voltak győződve régen, hogy a lelkük csak akkor tud az égbe szállni, ha fekve halnak meg. Az asszonyok pedig szerettek ülve aludni, mert így frizurájuk nem sérült.

Lovagterem
Ez a legnagyobb szoba a kastélyban, régen ebédlőnek és táncteremnek használták. A táncoláshoz sok hely kellett ezért a zenészeket egy emeletnyi zeneszobában helyezték el, és egy aranyráccsal választották el a teremtől, hogy a zene jól behallatsszon a táncterembe. A rács alatti festmény a kastély építtetőjét Willhelm grófot ábrázolja.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *