Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2627Cisztercita apátság

Kategória Vallás

Kép album megtekintése

Cím A-6422 Stams
GPS koordináta N 47.277912,E 10.984107
Régiół Nyugat-Ausztria
Megye Tirol

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-11-28 - Látogatás dátuma: 2008-07-27 - Utolsó módosítás: 2008-11-28Stams falu, Imst tiroli tartományban, az Inn jobb partján, vasút mellett fekszik. Nagy cisztercita-apátsággal, amelyet 1271-ben Erzsébet, Konradin Anyja alapított és amelyben értékes könyvtárt őriznek, a klastrom templomának kriptája a tiroli hercegeknek volt a temetkező helye.

Cisztercita apátság, 1273-ban alapítva. 1732-ben barokkosították, hercegi kripták, híres fooltár, muvészi rózsarács látható.


A Stams apátságban működő Pedagógiai Akadémia nagyon jelentős nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező intézmény. Érdekes a távoktatási programjuk, amely oly módon szerveződik, hogy a hallgatók helyi kapcsolatai, elfoglaltságai ne sérüljenek.
A Stamssban működő sí-gimnázium Ausztria egyetlen ilyen intézménye. A versenysportra készítik fel a tehetségesebb fiatalokat, akik Ausztriát képviselik a különböző világversenyeken. A sí a legeredményesebb sportág ebben az országban, így Tirol az itt nevelkedők sikere révén világszerte ismert lesz.

Oberinntal nevü völgyben fekvö cisztercita kolostor Stams is megér egy látogatást. A pompásan berendezett termek egész évben látogathatók (elözetes bejelentkezés alapján, tel. +43 05263 6242), a férfi kolostorban van éjszakai szállásra lehetöség, azonban egyenlöre csak férfiak számára.

A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében 2008-ban is nyári ifjúsági mozgássérült tábor volt Ausztriában (Stams).
A tábor időpontja: július 26 - augusztus 2.
Web: www.maltaiak.hu

Kerekes Károly ciszterci atya a szétszóratásban élő testvérek összetartására – Vendelapát úr koadjutoraként – a Szentszéktől kapott megbízatást 1973-ban. Vendel apátúrnak 1981-ben bekövetkezett halála után a szentszéki megbízatás alapján teljesen Károly atyára hárult a Rend magyarországi vezetése. 1987. március 10-én II. János Pál pápa a zirci kongregáció prézesapátjává nevezte ki, de apáttá avatása csak külföldön, az ausztriai Stams apátságban történhetett meg 1987. július 14-én.

1987-ben szentszéki kinevezés alapján Kerekes Károlyt a tiroli Stams-i apátságban zirci apáttá avatták. 1989-ben a Zirci Kongregáció ismét államilag elismert intézmény lett. Az első néhány szerzetes 1990 elején térhetett vissza Zircre.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *