Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3819Siklósi vár

Kategória Vár , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 7800 Siklós, Vajda János tér 8.
GPS koordináta N 45.851417,E 18.295830
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Baranya

Internet:

http://www.siklosivar.hu/

e-mail:

posta@siklosivar.hu

Telefon:

72/579-427

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-12-22 - Látogatás dátuma: 2011-06-11 - Utolsó módosítás: 2018-01-212011.06.11 - bejegyzés.
Befejeződött a vár rekonstrukciójána (részleges) II.szakasza, megtekintettük az eredményt, színvonalas felújítás, szépe épület belső, színvonalas kiállítási anyag, Európai színvonal. A lágogatóközpont kialakítása még folyamatban van, így a parkolás és várba való bejutás némi kényelmetlenséggel jár, de akkor is érdemes felkeresni már most!
A felújítás során akadálymentesítésre került (lift, WC).

Új képalbum hamarosan!
Új WEB portálja lett a várnak: www.svsz.hu (Siklósi Vár Színház)


2011.01.16. - a felújítás (helyreállítás) folyamatban van, a bejáratnál lévő kivitelezési tábla szerint 2011.02.28 a befejezési határidő. Ott jártunkkor bentről szorgos kopácsolás hallatszott.
Tervezett nyitás a felújítás után 2011. tavasza


Kiállítások a várban
A vár egész évben látogatható, téli időszakban csökkentett nyitva tartás mellett, azonban ebben az időszakban is érdemes felkeresni a várat, szép élményt nyújtanak a változatos kiállítások és maga a vár épület is.

A vár története
Az első dokumentum, egy 1294-ből származó oklevél már Castrum Soklos-ról tesz említést, tehát ebben az időszakban feltételezhetően már áll a római erődítménymaradványokat is tartalmazó vár. Siklós a XIV.században a Gara-család uralkodása alatt lesz először az ország egyik központja, mint a nádor városa.

1401-ben Zsigmond magyar király és német-római császár is raboskodott rövid ideig a várban. A Gara-család birtokvesztése után 1515-től a vár és a város az ország egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb családjának, a Perényiék birtokába kerül. Ők fejezik be a várban elkezdett erődítési és átalakítási munkákat, melynek eredményeként az akkori Siklós korának egyik legkorszerűbb hadászati létesítménye, s egyben az egyik legjelentősebb reneszánsz stílusú építménye.

www.civertan.hu

Az 1543.évi török hadjárat Siklóst sem kímélte, 150 évig tartó török hódoltsági időkre a művelődési központ udvarában helyreállított, Európa Nostra-díjas dzsámi emlékeztet. A keleti várárok helyén épült település szerencsésen ötvözte az itt élő nemzetiségek kultúráját, mely az építészeti emlékekben és hagyományokban öltött testet. A görögkeleti templom ikonosztáza, a református templom egyszerűsége és a római katolikus templom Európa-jelentőségű freskói mind-mind kedvelt kiránduló célpontjai az idelátogatóknak.

A vár építészeti emlékei, kiállításai, a római hagyományokon alapuló szőlő- és borkultúra, a máriagyűdi Mária-kultusz megismerése egész napos élményt jelentenek.

www.civertan.hu

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *