Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2300Munkácsy Kiállítás - Művészetek Háza

Kategória Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 7100 Szekszárd, Szent István tér 28.
GPS koordináta N 46.348511,E 18.707126
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Tolna

Internet:

http://www.munkacsyszekszardon.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-01-17 - Látogatás dátuma: 2009-01-17 - Utolsó módosítás: 2009-01-18A Szekszárdi Turisztikai Kft. és a Babits Mihály Művelődési Ház társrendezésében 2008. november 26. - 2009.03.08. között tekinthető meg Szekszárdon a v. Pákh Imre műgyűjtő anyagára épülő „Munkácsy-képek Amerikából…” c. kiállítás, mely már több mint egymillió látogatót vonzott az ország és a Kárpát-medence több városában is.

FIGYELEM!
A kiállítás szokatlan biztonsági körülmények között tekinthető meg.
A látógatót szinte "levetkőztetik", ruhatár kötelező, ahova le kell adni, a szúró és vágó eszközeit, körömreszelőjét, lakáskulcsát, autókulcsát, mobiltelefonját, fényképező és videó felvevőjét. Ha mindent leadott, akkor még át kell mennie egy ellenörző kapun, ha az véletlenül megszólal, mert mondjuk a szemüvegét magán felejtette, akkor egy kézi fémvizsgálóval végig pásztázzák, ha mindezen procedurán túljutott, akkor megtekintheti a kiállítást.

www.civertan.hu

A belépési nehézségeken túljutva áttekinthető, szép kiállítást láthat a látogató, 1 órás videófilmen mutatják be Munkácsy életét, amely egy jól összeállított anyag, sok részlettel.

Érdekes volt látni együtt a képek alapjául szolgáló fénykép részeket (a békéscsabai Munkácsy Múzeumtól kapott anyag), a vázlatot és a kész képet.


Forás: http://www.szekszard.hu/publikalas/index.aspx?adat=4186&pf=4&lf=18&mf=59&cmf=79
A Művészetek Háza patináns épülete ad otthont a Szekszárdra érkező Munkácsy-képeknek. A Pákh Imre tulajdonában lévő több mint 30 kép mellett a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum képei is kiállításra kerülnek. A Nemzeti Galéria gyűjteményéből megtekinthető lesz még a nagyméretű Golgota és a Krisztus Pilátus előtt c. kép is.
Az alkotásokat közel negyven, korabeli Munkácsy-relikvia társaságában állítják ki, így például a közönség láthatja a festő fotóit, jegyzetfüzeteit, hajkeféjét, egy úti köpenyét, esernyőjét és szemüvegét is. A tárlaton igény szerint művészetpedagógusok nyújtanak segítséget a látogatáshoz.
A tárlat kombinált jeggyel látogatható, mely érvényes a felújítás után november 26-án nyíló Babits Mihály Emlékházba is.
A kiállítás helyszíne a Művészetek Háza (volt Zsinagóga, Szekszárd, Szent István tér 28.)


Forrás: http://www.eszallas.hu/news/news_792.html
A Szekszárdi Turisztikai Kft. és a Babits Mihály Művelődési Ház társrendezésében 2008. november 26. óta tekinthető meg Szekszárdon a v. Pákh Imre műgyűjtő anyagára épülő „Munkácsy-képek Amerikából…” c. kiállítás, mely már több mint egymillió látogatót vonzott az ország és a Kárpát-medence több városában is. Az erre az alkalomra a képek jelentőségéhez mérten átalakított Művészetek Házában közel negyven Munkácsy-festmény – köztük a Krisztus-trilógia redukciói, az Ásító inas, vagy a művész eddig kevésbé ismert korszakából származó enteriőr- és portréképek – mellett egyéb személyes relikviák is bemutatásra kerültek. A látogatás élményét igény szerint tárlatvezetés, illetve filmvetítés és ajándékbolt teszi teljessé.

A rendezvény érdekessége, hogy mivel Szekszárd ebben az évben ünnepli díszpolgára, Babits Mihály születésének 125. évfordulóját, a Munkácsy-tárlatra megváltott belépőjegyek egyben a felújított Babits Emlékház megtekintésére is jogosítanak. A kiállítást érdemes felkeresni, mert egy rendezett, áttekinthető, Babits életét felölelő, színvonalas bemutatásban lehet része a látogatónak.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *