Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1601Bernadotte kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím Mainau
GPS koordináta N 47.704896,E 9.199955
Régiół Dél
Megye Baden-Württemberg

Internet:

http://www.mainau.de/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-02-03 - Látogatás dátuma: 2014-04-24 - Utolsó módosítás: 2014-04-291827-ben Eszterházy Miklós vette meg a szigetet, majd tisztította ki és ritka növények sokaságát, sőt délszaki fákat is ültetett Mainau földjébe. Ez után újabb hanyatlás következik be. 1856-ban I. Frigyes bádeni nagyherceg tulajdonába kerül. Majd fia II. Frigyes örökli, aki megegyezik testvérével Viktóriával, hogy unokájáé Lennart Bernadotte hercegé lesz. A kis herceg minden nyarát itt töltötte, és ez a család ma is a gyönyörű kastélyban lakik.

1930-ban kezdődik el az un. Bernadotte-korszak Ők varázsolták ismét újjá az addigra rettenetetesen elhanyagolt állapotban lévő elhanyagolt kastélyt. Fél évszázadig tartott, míg a kastély és a kert a mai állapotába került.

1974-ben Sonja és Lennart Bernadotte gróf és grófnő kezdeményezésére alapítvány létesült, amely megteremtette a „ Blumeninsel Mainau „ kereskedelmi társaságot. A 45 hektárnyi terület szinte teljes egészében több erernyi virág özönében fürdik. A park virágjai úgy vannak összeválogatva, hogy a hervadásukat nem lehet észrevenni. A színek egyeztetése a virágok csoportosítása kitűnő ízlésről és szaktudásról tanúskodik.

A sziget látványossága
A világszerte virágzó 25 ezer fajta orchideából itt 1200 -féle gyönyörködteti a szemet. A tavaszi virágszőnyeg életre keltésének előkészülete már ősszel elkezdődik, amikor 600 ezer virághagymát készítenek elő tavaszra. Tavaszi virágfakadáskor 1 millió 200 ezer virág pompázik, ezek közül 550 különböző tulipán, 200 -féle nárcisz és több mint 80 színkombinációban tündöklik a jácint, valamint 280 fajta rododendron. A csodakert növény- és fagazdagsága egészen más világot varázsol elénk. Az óriási méretű fák mellett találhatók tulipánfák, ezek között található az Eszterházy herceg által 1830-ban ültetett fa, amely eléri a 43 méteres magasságot. Mainau másik csodavilága a lepkeház. Az üvegház ezer négyzetméteres, levegője igen páradús. A lepkék eme gyönyörű otthonát Michael Boppre freiburgi egyetemi tanár útmutatásai alapján rendezték be. Rengeteg színpompás pillangó repdes a levegőben. Érdekessége, hogy a lepkék rendkívül szelídek és barátságosak. Könnyedén előfordulhat, hogy valamelyikünk vállán pihennek meg.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *