Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3079

Markovics – Rothermann Kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 9735 Csepreg, Kossuth Lajos u. 53.
GPS koordináta N 47.397042,E 16.71033 - nem pontos!
Régió Nyugat-Dunántúl
Megye Vas

Internet

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2015-04-26A város első említése 1255-ből való, ám ekkor már minden bizonnyal egy tágabb környék legjelentősebb települése lehetett.
Csepreg Nádasdy Ferenc 1643-as katolizációja után sokat vesztett addigi jelentőségéből, mivel már nem volt képes a környék evangélikus lakosságának összefogására.

Jelentős virágzást ért meg a város a Nádasdy család birtoklása idején a 16-17. században. Ekkor jelentős protestáns főiskola és nyomda működött benne. Középkori eredetű a Széchenyi téren álló ún. Nádasdy-kastély. A múlt század végén épült a Kossuth utcában álló volt Rottermann-kastély.

Rottermann kastély
A település központjában álló kastély 1860-ban épült., mai formájában a XIX. század végére jellemző eklektikus megjelenésű. Újabb kutatások szerint a mai épület egy régebbi kastély helyére épült. A kastély belső udvaros, négytraktusos kialakítású. Az épület alatt kőboltozatos pincerendszer húzódik. Műemlék védelem alatt áll.

A kastély műemlék épület, amely a kulturális örökség védelméről szóló törvény értelmében kötelezettségeket ró a tulajdonosra, Csepreg város önkormányzatára.

2009. június 12.
A kastély környékére vonatkozó pillanatnyi szabályozási terv nem tesz lehetővé olyan beépítést, amely alapján a befektető számára vonzó projekt volna a műemléki felújítás, különös tekintettel arra, hogy a műemléki felújítás a jogszabály szigorú előírásai és az épület állapota okán hatalmas többletköltséget jelent egy esetleges zöldmezős beruházáshoz képest.

A jelenlegi állapot szerint a kastély 13680 m2-es telkén három épület áll, a 16m2-es portaépület, a 140m2-es gépkocsi tároló és a kastély, amelynek szintterülete 1526m2.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *