Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 6080Koháry - Coburg kastély

Kategória Kastély , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím Szent Antal, St Anton
GPS koordináta N 48.421930,E 18.941590
Régiół Dél
Megye

Internet:

http://www.msa.sk/index.html

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

GPS cím = autóparkoló

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-03-01 - Látogatás dátuma: 2009-05-10 - Utolsó módosítás: 2015-02-10A Szent Anton ( Svätý Anton ) falu, melynek nevezetessége a késő gótikus kastély, csak 6 kilométer távolságban van Selmecbányától.

Koháry-kastély - 1744-1750 években Gróf Koháry András építette a barokk kastélyt és Coburg család birtokát képezte, amelyet Hont vármegye legszebb kastélyának tartottak. 1861-ben született Ferdinánd Miksa Károly 26 évesen átvette a hatalmat Bulgáriában. 1908-ban független cársággá kiáltották ki Bulgáriát. Az első világháborút követően lemondásra kényszerűlt, önkéntes számüzetésbe vonult, szívesen tartózkodott a Szentantali kastélyban, 1944-ben hagyta el Szlovákiát.

A 19. században klasszicista stílusban átépítették, ám homlokzata és díszkutja megmaradt. Lépcsőháza a Schönbrunn mintájára készült, barokk szobrokkal. XIV. Lajos korabeli bútorzata nagyrészt megmaradt.

Érdekessége a naptári szimbolumnak megfelelően építették: 4 bejárata (évszakok), 12 kéménye (hónapok), 7 árkádja (hét napjai), 52 szobája (hetek egy évben) és 365 ablaka (év napjainak száma) van.
Nagyon szép a kastély mellet az 5 hektáros park is kis tavakkal, vízesésekkel és mesterséges barlangal, ahol a nehéz napok után jól esik a séta és a pihenés és egy kis felmelegedés a hideg szobák után.

A kastélyban múzeum van, Enteriör és Vadászati kiállításokkal.
A kastély a hagyományos kiállított tárgyakon kívül ismert a szezonális rendezvényei révén is - Hubert napok, a kastély éjjeli megtekintése - csábítja a turistákat. A vadászkiállítással, a gyönyörű parkterülettel és a legendákkal övezett Szitnya hegycsúcsra nyílt kilátással ez a kastély környékének egyik gyöngyszeme.

Szent Hubertusz legendája.
A vadászok védelmezője Szent Hubertusz legendája, az akvitániai hercegről szól, aki előszeretettel hódolt az alkoholnak, vendégségeket tartott vadászattal egybekötve, ahol nem kímélte az állatokat sem.
Egy vadászaton a sűrű bozótban egy szarvas jelent meg előtte, agancsai közt fénylő kereszttel. A keresztre feszített Jézus kérte őt, hogy véglegesen fejezze be a felesleges öldöklést. Hubertre olyan nagy hatással volt a jelenés, hogy az állatok védelmezőjévé vált és felvette a papi szentséget.


Szentantali Múzeum
Tel: +421 (0) 915/821 973,+421 (0) 45/691 39 32
Fax: +421 (0) 45/692 19 55
Email: info@msa.sk
Web: www.msa.sk

Szent Antal-templom - Barokk, korábban M.S. mester munkái gazdagították, ám ezek esztergomi és pozsonyi múzeumokba kerültek.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *