Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2647

La Contessa Kastélyhotel

Kategória Kastélyszálló

Kép album megtekintése

Cím 3348 Szilvásvárad, Park utca 6.
GPS koordináta N 48.105660,E 20.391630
Régió Észak-Magyarország
Megye Heves

Internet

http://www.lacontessa.hu/

e-mail

info@lacontessa.hu

Telefon

36/999-036

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-05-25 - Látogatás dátuma: 2014-08-02 - Utolsó módosítás: 2015-03-12Forrás: www.lacontessa.hu/
A négycsillagos szálloda valóban impozáns, jó ízléssel berendezett, egységes arculatot mutat. Aki eltölthet itt néhány éjszakát, úgy érezheti magát, mintha egy időgép segítségével visszakerült volna a múltba és a gróf személyes jó barátjaként vendégeskedne. Ráadásul úgy, hogy a mai igényeknek megfelelő ellátást, kényeztetést kap szaunával, uszodával, kiváló étteremmel és finom ételekkel. A kastélyszálló parkosítását nemrég elkezdték és már láthatók az elképzelések, a kastély közvetlen környezete már parkosított.

A Vendégek először a tágas, kényelmes kanapékkal és fotelekkel berendezett lobbyba lépnek be, ahol gazdagon hímzett függönyök és kristálycsillárok köszöntik a betérőt. A Lobbyból nyílik közvetlenül az elegáns a’la carte Erzsébet étterem, s mindkét helyiségből megközelíthető a főlépcsőház, ahol közel 5 méteres Swarovski kristálycsillár szórja fényét. A földszinten található még a dohányzásra kijelölt Szalon, illetve két kisebb rendezvényterem is. A földszinti folyosóról a díszburkolatos Ceremónia udvarra lehet rálátni, melyet teljes elkészültét követően pompázatos rózsák díszítenek majd. Az emeleten és a manzárdon kizárólag Vendégszobák kaptak helyet.

A kastély elegáns ala carte étterme az Erzsébet étterem, mely az utolsó nemesi tulajdonos, Pallavicini Antal Károly őrgróf lányáról kapta a nevét. Az étterem finom eleganciáját hivatott közvetíteni a hófehér, hímzett damaszt terítő és a különleges formájú csontszínű (bone china) Villeroy & Boch La Scala étkészlet és evőeszköz, valamint a szintén Villeroy poharak.
A magasan képzett és speciálisan tréningezett pincérek néhány letűnt hagyományt is újraélesztenek, melyek kiválóan illeszkednek a kastély hangulatához, mint pl. a fehér kesztyűben történő felszolgálás.
Az étlapon megtalálhatóak a környékre jellemző ízek, s a modern konyhával ötvözve, újrafogalmazva a magyaros íz világ is megjelenik. Rácz Gábor, a szálloda séfje nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a környékbeli termelőktől friss és házi alapanyagok, pl. házi sajtok, tejszín és vaj kerüljön a Vendégek asztalára. Természetesen nem hiányozhat az étlapról a környékre leginkább jellemző két ételféleség: a friss pisztráng és a szarvasgomba sem.

Saját vélemény:
Szépen felújított épület, a parkolótól a főépületig és az épület környezet díszburkolattal ellátott. Portaszolgálat gondoskodik a vendégek nyugalmáról.
Udvarias és készséges vendég fogadás, külön köszönjük a megtisztelő lehetőséget, hogy a Kastélyhotel bemutatását a Sellyei házapár a szállodaigazgató, az értékesítő és marketinggel foglalkozó kedves felesége végezte. Látszott, hogy szeretik munkájukat, őszinte öröm tükrözödött minden mozdulatukban, számukra valóban a vendég a legfontosabb.
Utolsó látogatásunk óta (2009. május), elkészült a külső medence, impozáns látvány.

Figyelemre méltó a Vasárnapi ebéd és wellness csomag ajánlat, amely vasárnaponként nem szállóvendégek részére is (!) 8-20 óra között korlátlan medence használatot (élményelemekkel), továbbá ebédet is tartalmaz.

Az egész épület berendezése egységes arculatot mutat, izlésesen berendezett szobák és belső terek, az elegancia jellemzik.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *