Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3178Seggau várkastély

Kategória Kastély , Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 8430 Leibnitz, Seggauberg 1.
GPS koordináta N 46.781900,E 15.523020
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Steiermark

Internet:

http://www.seggau.com/

e-mail:

schloss@seggau.com

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-06-01 - Látogatás dátuma: 2009-05-31 - Utolsó módosítás: 2016-05-18Leibnitz városka fölötti Seggaubergen áll az impozáns várkastély, amely három épület összeépítéséből jött létre, a salzburgi hercegség 860 óta álló vára, a seckaui apátság XIII.századi és a Polheim grófok kastélyából.

A kastély épületegyüttese, hotelként és konferencia központként üzemel. Az épületeket szépen felújították, érdekes látvány a háromféle épületszárny különbözősége és egysége.
Érdekes megoldásokra látható példa, amely Magyarországon a műemlékvédelem kemény beleszólása, hatósági tevékenysége révén, szerintem kivitelezhetetlen lenne.
Meghagyták a belső kastély épületet a lehető legeredetibb formájában, ugyanakkor ehhez is hozzányúltak két fő helyen. Az épület három szintes árkádsoros szintjei közől a középsőt üvegablakokkal beépítették (praktikum, hőszigetelés). Az épület homlokzatában elhelyezték az épület együttes feltárása során talált összes műemléki épület díszítő maradványát (kőkeretek, szobrok), különleges hatást mutat a homlokzat ezen része.
A feltárások során 100 római kórból származó domborművet illesztettek a homlokzatba, sőt még a szomszédos Wagna városkából is hoztak maradványokat, melyek szintén a homlokzatba kerültek.

A hotel része szinte teljesen átalakításra került, alárendelve a használat céljának a felújítást, de a fő falak, belső boltívek megőrzésre kerültek, ugyanakkor a szemináriumi épületszárny tetőzete megemelésre került egy mandzárt szinttel, ez pedig csupa üveg és beton lett. Érdekes, hogy ugyan a belső kastély épületben van egy műemlék kápolna, amelynek belsője nagyon különleges, az alkalmazott fehér díszítés és a festményszerű falbetétek miatt, ugyanakkor a hotel szárnyban elhelyezésre került, egy beton és üveg alapú új kápolna, melynek jelentős szerepet szántak. A kettő együtt mégsem hatnak zavaróan, hiszen jól el vannak választva egymástól, beleilleszkedve a közvetlen környezetükbe.

A hotel az épület együttes látogathatóságát is biztosítja, minden szombaton 13 órakor, és minden vasárnap 11 órakor 1 órás vezetéses megismerhetőséget biztosítanak.

A épület együttest egy régi magtárnak tűnő épület zárja le, ahol ma a hotel pincészete működik, a belső udvaron pedig szabadtéri medencét létesítettek.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *