Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4478Dachstein-i jégbarlang (Die Dachstein Rieseneishöh

Kategória Barlang

Kép album megtekintése

Cím Obertraun
GPS koordináta N 47.535428,E 13.716173 - nem pontos!
Régiół Közép-Ausztria
Megye Salzkammergut

Internet:

e-mail:

info@dachsteinwelterbe.at

Telefon:

+43 (0)6131 531-0

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-07-18 - Látogatás dátuma: 2009-07-14 - Utolsó módosítás: 2015-07-11A Dachstein Rieseneishöhle, a Jégbarlang
A barlang bemutatásra kerülő mintegy 1 km hosszú szakasza jól kiépített úton (nem csúszik) járható be, viszont több mint 500 lépcső le-fel, a barlangon belül, ezért az idősek és gyerekek számára eléggé megerőltető lehet. Kutyát be lehet vinni a barlangba, de csak szájkosárral felszerelve.
A fényképezés, videózás tíltott elvileg, de az idegenvezető szemet huny felette, ha nem használnak vakut, használható képek készítéséhez viszont csak jobb minöségű fényképező gép felel meg (magas ISO-érzékenység, nagy lencse nyílás).

A barlangok látogatása csak képzett kísérővel lehetséges. Azt ajánljuk, masszív cipőt és megfelelő ruházatot vegyen fel. Különösen a Rieseneishöhle-ben fontos a meleg öltözet, hiszen itt a hőmérséklet fagyponton van! Mivel a barlang bejáratához erős emelkedős úton (aszfaltozott, szerpentin) lehet eljutni, melegben leizzad, a hirtelen hőmérséklet változás nem ajánlot, ezért legalább néhány percet tőltsön el a barlang bejárata előtt, hogy lehűljön a barlang hőmérsékletére fokozatosan!

A nagy idegenforgalmi változás 1951-ben indúlt, amikor a Dachstein kábel vasutat Schönbergalmon megnyitották. Ma már a látogatók száma évente 180.000.
Az igazi szezon 2007 kezdődött a Dachstein barlangok számára, amikor a kábel felvónókat felújították, korszerű berendezésekkre cserélték, és nagy kabinokat helyeztek üzembe 2008-ban. Átfogó projectet a Művészeti Egyetem Linz, Institute for Space stratégia és a tervezési fázis három show barlangokat teljesen újjá varázsolták, bejárható útakkal, korszerű világítással látták el.

A Dachstein-Rieseneishöhle magasabban fekszik a Trauntal és a Schönbergalmnál, ezért a bejáratokhoz aszfaltozott szerpentinen, gyalogosan lehet feljutni, 20-30 perc, eléggé megeröltető emelkedőkön.

Utazás a jégbarlangban.
A látogatás a barlangban 50-perces séta, a látogatók megnézhetik a természeti csodákat, a jéget közvetlen közelről. Tapasztalt barlangász vezet keresztül előszőr a jég nélküli folyosókon, ahol a víz csöpög mindenütt, az első nagy csarnokba a Dom King Arthur"-hoz. Itt hatalmas sziklák uralják csarnokot, ahol barlangi medve csontokat találtak, ami emberi jelenlétre utal.

A szűk lépcsőn Keyeschluf (sok lépcsőn) jutunk a felső emeletre, ahol a látogatás csúcspontja egy ajtó mögött kezdődik, ez a jég fantasztikus birodalma. A Ice Palace, a Parsifaldom és a Nagy Iceberg - az objektumok több mint kilenc méter magasak. Nézzük a hatalmas jégalakzatokat, a Gralsburg, a színek változnak, a fények különböző színűek, a fehér, és a sötét kék csillámlik, mintha szikrákat szórna.
Az átjáró vezet tovább a mintegy 25 méter vastag Bodeneis későbbi Tristandoms-hoz, majd leereszkedés a Great Ice kápolna-hoz, ahol utunk véget ér, itt hagyják el a látogatók a barlangot, amely magasabban van, mint a barlang bejárata, gyönyörű kilátással Krippenstein és Hallstättersee-re.

Általános tudnivalók (megszívlelendő jótanácsok)
Arra, hogy egy utazás tegyünk a hegyre és/vagy a hegy belsejébe, vegyük figyelembe, hogy ebben az egyedülálló természeti tájban, fontos néhány biztonsági szabály betartása. Ne térjen le az utakról, ne könnyelműsködjön, mert könnyen hegyi mentés lelet a következménye.

A hegyre kabinos kötélvasútakkal lehet feljutni, három szakaszban:
Az I. szakasz felső állomása a barlangoknál van. A barlangok 20-30 perces aszfaltozott szerpentinen, helyenként meredek, érhető el. A barlagok látogatásáéert fizetni kell, amely tartalmazza az idegenvezetést is.
A II. szakasz végállomásától lehet az 5-Fingers (5-Ujj) kilátóhoz eljutni, köves túristaúton 30-45 perc gyaloglással, a kilátó ingyenesen látogatható.
A III. szakasz a Daschsten-i glecser északi lábához visz át (lefelé).

A felvonók díjszabása sokféle, figyelmesen olvassa el az ártájékoztatót, és ennek alapján válaszzsa ki az Önnek megfelelőt, gazdaságosak a kombinációs jegyek: felvonó(-k) + barlangok egyike-műsika, vagy mindkettő együtt.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *