Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4529Dachstein-i jégbarlang (Die Dachstein Rieseneishöh

Kategória Barlang

Kép album megtekintése

Cím Obertraun
GPS koordináta N 47.535428,E 13.716173 - nem pontos!
Régiół Közép-Ausztria
Megye Salzkammergut

Internet:

e-mail:

info@dachsteinwelterbe.at

Telefon:

+43 (0)6131 531-0

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-07-18 - Látogatás dátuma: 2009-07-14 - Utolsó módosítás: 2015-07-11A Dachstein Rieseneishöhle, a Jégbarlang
A barlang bemutatásra kerülő mintegy 1 km hosszú szakasza jól kiépített úton (nem csúszik) járható be, viszont több mint 500 lépcső le-fel, a barlangon belül, ezért az idősek és gyerekek számára eléggé megerőltető lehet. Kutyát be lehet vinni a barlangba, de csak szájkosárral felszerelve.
A fényképezés, videózás tíltott elvileg, de az idegenvezető szemet huny felette, ha nem használnak vakut, használható képek készítéséhez viszont csak jobb minöségű fényképező gép felel meg (magas ISO-érzékenység, nagy lencse nyílás).

A barlangok látogatása csak képzett kísérővel lehetséges. Azt ajánljuk, masszív cipőt és megfelelő ruházatot vegyen fel. Különösen a Rieseneishöhle-ben fontos a meleg öltözet, hiszen itt a hőmérséklet fagyponton van! Mivel a barlang bejáratához erős emelkedős úton (aszfaltozott, szerpentin) lehet eljutni, melegben leizzad, a hirtelen hőmérséklet változás nem ajánlot, ezért legalább néhány percet tőltsön el a barlang bejárata előtt, hogy lehűljön a barlang hőmérsékletére fokozatosan!

A nagy idegenforgalmi változás 1951-ben indúlt, amikor a Dachstein kábel vasutat Schönbergalmon megnyitották. Ma már a látogatók száma évente 180.000.
Az igazi szezon 2007 kezdődött a Dachstein barlangok számára, amikor a kábel felvónókat felújították, korszerű berendezésekkre cserélték, és nagy kabinokat helyeztek üzembe 2008-ban. Átfogó projectet a Művészeti Egyetem Linz, Institute for Space stratégia és a tervezési fázis három show barlangokat teljesen újjá varázsolták, bejárható útakkal, korszerű világítással látták el.

A Dachstein-Rieseneishöhle magasabban fekszik a Trauntal és a Schönbergalmnál, ezért a bejáratokhoz aszfaltozott szerpentinen, gyalogosan lehet feljutni, 20-30 perc, eléggé megeröltető emelkedőkön.

Utazás a jégbarlangban.
A látogatás a barlangban 50-perces séta, a látogatók megnézhetik a természeti csodákat, a jéget közvetlen közelről. Tapasztalt barlangász vezet keresztül előszőr a jég nélküli folyosókon, ahol a víz csöpög mindenütt, az első nagy csarnokba a Dom King Arthur"-hoz. Itt hatalmas sziklák uralják csarnokot, ahol barlangi medve csontokat találtak, ami emberi jelenlétre utal.

A szűk lépcsőn Keyeschluf (sok lépcsőn) jutunk a felső emeletre, ahol a látogatás csúcspontja egy ajtó mögött kezdődik, ez a jég fantasztikus birodalma. A Ice Palace, a Parsifaldom és a Nagy Iceberg - az objektumok több mint kilenc méter magasak. Nézzük a hatalmas jégalakzatokat, a Gralsburg, a színek változnak, a fények különböző színűek, a fehér, és a sötét kék csillámlik, mintha szikrákat szórna.
Az átjáró vezet tovább a mintegy 25 méter vastag Bodeneis későbbi Tristandoms-hoz, majd leereszkedés a Great Ice kápolna-hoz, ahol utunk véget ér, itt hagyják el a látogatók a barlangot, amely magasabban van, mint a barlang bejárata, gyönyörű kilátással Krippenstein és Hallstättersee-re.

Általános tudnivalók (megszívlelendő jótanácsok)
Arra, hogy egy utazás tegyünk a hegyre és/vagy a hegy belsejébe, vegyük figyelembe, hogy ebben az egyedülálló természeti tájban, fontos néhány biztonsági szabály betartása. Ne térjen le az utakról, ne könnyelműsködjön, mert könnyen hegyi mentés lelet a következménye.

A hegyre kabinos kötélvasútakkal lehet feljutni, három szakaszban:
Az I. szakasz felső állomása a barlangoknál van. A barlangok 20-30 perces aszfaltozott szerpentinen, helyenként meredek, érhető el. A barlagok látogatásáéert fizetni kell, amely tartalmazza az idegenvezetést is.
A II. szakasz végállomásától lehet az 5-Fingers (5-Ujj) kilátóhoz eljutni, köves túristaúton 30-45 perc gyaloglással, a kilátó ingyenesen látogatható.
A III. szakasz a Daschsten-i glecser északi lábához visz át (lefelé).

A felvonók díjszabása sokféle, figyelmesen olvassa el az ártájékoztatót, és ennek alapján válaszzsa ki az Önnek megfelelőt, gazdaságosak a kombinációs jegyek: felvonó(-k) + barlangok egyike-műsika, vagy mindkettő együtt.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *