Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2570

Vogt kúria

Kategória Kúria

Kép album megtekintése

Cím 2381 Táborfalva, Rákóczi út 11.
GPS koordináta N 47° 7.704,E 19° 28.350 - nem pontos!
Régió Dél-Alföld
Megye Bács-Kiskun

Internet

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2014-02-07 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2014-02-07‘A mai Táborfalva község területe hosszú időn keresztül Örkényhez tartozott közigazgatásilag, önálló településként csak később vált a korábbi Örkény-puszta.
Örkény hosszú időn keresztül a hatalmas Grassalkovich-uradalom részét képezte. 1873-ban Várady Gáborné vásárolta meg az uradalom örkényi részét, mely örökösödés útján 1888-ban Pálóczi Horváth István és felesége tulajdonába került. Pálóczi már 1889-ben eladta a “vasúton túli földjeit” – a mai táborfalvi részt –, ezzel teremtve meg anyagi alapjait uradalma gazdasági fejlesztésének és saját örkényi kastélya építésének. A vevő a Dunántúlról ideköltöző, polgári származású Vogt József volt. Vogt mezőgazdasággal foglalkozott, gazdatisztként dolgozott sokáig, majd újonnan vásárolt földjein több mint százholdas szőlőgazdaságot alakított ki. Kúriáját birtoka közepén, a századforduló táján építette fel, elektikus stílusban. 1912-ben – egy képeslap tanúsága szerint – mindenképpen állnia kellett. 1945 után a helyi termelőszövetkezet használta az épületet, majd annak kiköltözése után pusztulásnak indult.” (forrás: Magyar Kastélylexikon).

“A Fokk kastély jelenlegi tulajdonosa Amerikában él több érdeklődő volt az épület megvásárlása céljából, de az általa kért összegért senkinek nem kellett. Ha továbbra is marad ebben az állapotban akkor rövid időn belül az épület bontására lesz felszólítva a tulajdonos.” forrás: Jegyzőkönyv Táborfalva Község Önkormányzat Képviselő testületének 2012. április 24-én tartott üléséről. (Bné)

(rossz hely meghatározás található az alábbi linken: http://www.historicgarden.net/?orszag=1&megye=14&varos=1079&nyelv=hu)

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *