Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4204

Miramare Castle - kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 34136 Trieszt, Viale Miramare 349.
GPS koordináta N 45.706329,E 13.715980
Régió Kelet-Olaszország
Megye

Internet

http://www.castellomiramare.org/

e-mail

Telefon

Megjegyzés

A GPS pozició a parkolóra mutat, a kastély északi oldalánál, a tengerparton.
Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-10-27 - Látogatás dátuma: 2009-10-19 - Utolsó módosítás: 2015-08-06A Miramare-kastély (olasz: Castello di Miramare, német: Schloss Miramar) egy 19. századi romantikus kastély, amely Habsburg Miksa osztrák főherceg (majd mexikói császár, I. Ferenc József öccse) és felesége, Sarolta belga királyi hercegnő részére épült isztriai fehér márványból Északkelet-Olaszországban, a Trieszti-öbölben, Trieszttől kb. 8 km-re. 1856 és 1860 között emelték Carl Junker tervei alapján Miksa főherceg utasítására.

A terjedelmes (22 hektáros) tengerparti parkot maga Miksa tervezte. A kőszirtet, amelyre épült és amelynek abban az időben semmilyen növényzete nem volt, számos trópusi növény segítségével művelték meg.
Miksa főherceg és Sarolta mielőtt elfoglalták volna a mexikói trónt, elvállalva ezzel annak előnyeit és terhét, életük boldog periódusát töltötték az osztrák riviérán, így választva el magánéletüket az udvari kötelességektől. Itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt mexikói császárnak.
A kastélyt 1955-ben államosították és jelenleg múzeum működik benne, kilátást nyújt a szikla csúcsáról a Grignano-öbölre és azon túl az Adriai-tengerre. Az épületet egy olasz stílusú, szintén látogatható kert veszi körül, melyben az egész világból összegyűjtött növényfélék (beleértve egészen ritka fajokat is) találhatóak.

A kastélyban megtekinthetőek:

  • Miksa lakószobái, melyek hajókabinokra hasonlítanak, ugyanis a herceg 1854-től az osztrák haditengerészet főparancsnoka volt

  • Sarolta lakószobái

  • a vendégszobák

  • a téli és a nyári ebédlő

  • az információs szoba, mely bemutatja a kastély történelmét és a park építését valamint,

  • Amadeonak, Aosta hercegének lakosztálya 1930-as évekbeli racionalista bútorzattal.

Minden szoba az eredeti, 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve (kivéve az információs szoba és a 20. századi lakosztály). Kiváltképp figyelemre méltó a zeneszoba, ahol valamikor Sarolta zongorázott, és most a kiállítás 7. szobája. A 19. szobában Cesare dellAcqua festményei tekinthetőek meg, amelyek Miramare történetét ábrázolják. Végül a látogatók megtekinthetik a tróntermet, amelyet a 2000-es évek elején állítottak helyre korábbi pompájába.

A kastélyban fényképezni nem szabad, így saját belső képeket nem tudok bemutatni, az Internetről gyűjtöttem össze néhányat, hogy mégis be tudjam mutatni a kastély belső hangulatát.
A kastélyt két felől lehet megközelíteni, a Trieszthez közelebbi parkoló kicsi, a kastély mögötti tengerparti kikötőben viszont nagy méretű a parkoló és kényelmesen fel lehet sétálni a kastélyhoz, előszőr a kiskastélyt lehet elérni ebből a parkolóból.

A palotában annak idején Erzsébet királyné is sokszor megfordult. A klagenfurti Minimundus parkban megtekinthető a kastély 1:25 arányú makettje.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *