Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1014

Grado - az Arany Sziget

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Grado
GPS koordináta N 45.679120,E 13.388000
Régió Kelet-Olaszország
Megye

Internet

http://www.grado-tourism.com/hu/

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-10-24 - Látogatás dátuma: 2009-10-19 - Utolsó módosítás: 2015-07-25Grado a Gorizia nevű provincia déli részén fekszik, egy szigeten a Grado Laguna és az Adriai Tenger között. A város a szárazföldhöz egy hosszú, épített gáttal kapcsolódik, egy lagúna típusú régi központ, amelyik körül kifejlődtek az újabb negyedek.

Arany szigetnek, Nap sziget-nek is nevezhetjük Grado-t, de szavakkal nem lehet leírni a természet gyönyörűségét, a történelmet és a hagyományokat, a tengerpart szépségét és a termálvíz gyógyító erejét.

Grado helység, az aranyszínű tengerpartja képezi az egyik leglenyűgözőbb és kiemelkedőbb turisztikai települését az Adriai Tengernek: a csodálatos tengerpart, a kékszínű tenger, a lagúna, a termálforrások, a történelmi központ festői utcái, a régi ókeresztény templom adják Grado sajátos varázsát az olasz turisztikai központok között.

A kétezer éve lakott sziget eleinte Aquileia kikötője, majd vetélytársa volt. A kisváros történelmi központja, Grado Vecchia az 5. században alakult ki. A római erődítmény, a Castrum nagyjából 360 X 90 méteres, téglalap alakú terület volt, megerősített falakkal, tornyokkal, itt épültek az első templomok.

Az óvárosban egymás közelében álló két ősi templom közül a kisebbik a Santa Maria delle Grazie, a nagyobbik a Szent Eufémia mártírnak szentelt háromhajós katedrális. Utóbbi mellett áll a Battistero, a keresztelőkápolna.

Grado a 19. század legvégén jutott a divatos fürdőhelyek sorába. Jódban és ásványi sókban gazdag homokja alkalmassá tette a reumás panaszok eredményes kezelésére. Tengerpartja majdnem húsz kilométer hosszú. A Centro Storico, a történelmi városközpont a sziget délnyugati sarkát foglalja el, tőle északra és keletre szállodák és apartmanházak állnak.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *