Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2355

Bled - várkastély

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím Bled
GPS koordináta N 46.370207,E 14.100909
Régió
Megye

Internet

http://www.bled.si/hu/default.asp?id=2562

e-mail

gradbled@s5.net

Telefon

+38645729780

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-10-27 - Látogatás dátuma: 2009-10-23 - Utolsó módosítás: 2018-02-12A várkastély múltja egészen 1004-ig nyúlik vissza, amikor Henrik II német császár a bledi vagyont Albuin brixeni püspöknek ajándékozta, csak egy román stílusu torony állt a jelenlegi kastély helyén, melyet falak védtek a szelíd lejtőjü kastély domb oldalán.
A késő középkorban több tornyot építettek és megerősítették a bíztonsági rendszert. Nagyon érdekes a külső falon keresztül vezető bejárat, egy gótikus boltívvel és egy felvonóhíddal a most feltöltött sáncárok felet.
A barokk korszakban épített épületekkel záródott le a kastély építészeti története.

Két udvarra vannak felosztva: az alsóban a gazdasági és a felsőben a tartózkodási épületek helyezkednek el. A két udvart a barokk szárny közepén lépcsőház kötötte össze.
A összes fenntartott épület közül egész biztosan a legérdekesebb a felső udvari kápolna, melyet Szent Albuin és Szent Ingenium püspöknek szenteltek. A kápolna a 16-dik évszázadban épült, 1700 körül barokk stílusba öntötték és bűvész falfestménnyel festettik ki.

A kastély manapság egy kiállítási helyszín. A helyiségek a reprezentáns traktusban, a kápolna mellett, az épület legérdekesebb részében helyezkednek el, benne Bled ősi történetét és a kastély történelmi fejlődését lehet megtekinteni. Habár a bútor eredetileg nem a Bledi várból származik, mégis nagyon fontos a lakáskultura történelmi bemutatására.

A múzeumon kivül a várban szintén meglátogathatják a nyomdát, a kastély pincét, a füvészkönyv galériát, az éttermet, az ajándékboltot és megtekinthetik a multiviziót. Bled vára vonza a látogatókat öregségével és szemléletes építészetével. A várról szép kilátás nyílik a Bledi tóra és Gorenjska szélesebb területére. A nyári hónapokban a kastély hangulatát élénkíti a várúr látogatása és az íjazási mérkőzés.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *