Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3929Burg Bregenz - Gebhardsberg (étterem)

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím Bregenz
GPS koordináta N 47.490199,E 9.746987
Régiół Nyugat-Ausztria
Megye Vorarlberg

Internet:

http://www.bregenz.at/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2009-11-09 - Látogatás dátuma: 2008-07-27 - Utolsó módosítás: 2015-10-13A vár a 11. század (1097 előtt) végén épült. A vár első említése 1209-ben történt.
1143-ben vásárolta meg a várat a Rendbeli Pfullendorf, de csak rövid ideig maradt a birtokukban. Néhány évvel később (1170-ben) az Pfalzgraf Hugó Tübingen (mint Hugh I. gróf Montfort) lett a birtokosa, majd 1523-től a Habsburgok birtokolták, akik a várat az osztrák kormányzó székhelyeként használták.

A 17. században elején bővítették a várat, 1647-ben a Harminc éves háborúban a svéd csapatok harc nélkül elfoglalták, és felrobbantották.
A romok között remeték telepedtek meg és megépítették az első Remetelakot, 1670-tól a romok jelentőséget kaptak azáltal, hogy zarándokhely lett.
1723-ben szentelték fel a romos templomot, Szent György és Szent Gebhard tiszteletére, azóta Gebhardsberg néven ismert.

A templom 1791-ben leégett, de újjáépítették ugyanabban az évben a jelenlegi formájában. Szerzetes rendet feloszlatták. 1896/1897-ban a 900 éves évfordulója alkalmából egy müncheni festő (Fugel) a Szent Gebhard templomot lenyűgöző freskókkal díszítette. Legutolsó felújítása 1994/1995 évben volt.

1964-ben került kialakításra a várkastélyban a Vár Étterem, a jelenlegi formájában W. Braun és F. Menia tervezte.
Bregenz felett a magas (598 méter) hegycsúcson található középkori Gebhardsberg várkastély, ahonnan fantasztikus kilátás nyilik a Bodeni-tóra, egészen aa Rajna-völgyéig el lehet látni jó időben.

Bodensee-Vorarlberg Tourismus
http://www.bodensee-vorarlberg.com/
A-6900 Bregenz - Roman Road 2, 4 Bot
T 0043 (0) 5574-43443 0043 (0) 5574-43443
F 0043 (0) 5574-43443-4
E-mail: service@bodensee-vorarlberg.com

Kirándulási célpontok Bregenz-el határos 4 országban:
Appenzell (Svájc). A keletsvájci településből a nosztalgikus gőz-vonat Appenzell a kora reggeltől (5 óra), késő éjszakáig (23 óra) szállítja az utasokat.

Lindau-sziget (Németország). Álmos bajor város a Boden-tó partján. Elérhető hajóval, busszal, vonattal, biciklivel vagy autóval. A szűk utcákon sétálhatunk, megnézhetjük a Városháza épületét és a színes homlokzatokat és szeretettel várnak az éttermek sokaságai.

Friedrichshafenben (Németország). A leghosszabb sétány a See.Friedrichshafen séta a Lake Constance folyó partján. A gyönyörű táj, élénk kulturális élet, és a Bodeni-tó alapját képezik a nagy pihenésnek.


Meersburg (Németország). A Bódeni-tó partján megtekinthetjük a legromantikusabb tóparti óvárost, Meersburg-ot: régi vár fantasztikus kilátással a tóra, Új Kastély, várostornyok, piactér.

Salem (Németország).
Salemben egy hatalmas kastély és körülötte épületegyüttes látható, amelyet egy szépen tervezett és ápolt park vesz körül. A kastélyban Tűzoltó Múzeum látható. A kastélyegyüttes épületeiben különböző mesterségekez űző cégek mutatják be tevékenységüket és portékájukat, így van norászat, aranyművesség, kovács, asztalos, cipész., stb.
A park közepén van egy apátsági templom, amely egy kolostorral (iskola) van egybeépítve. Sajnos a templomban fényképezni tilos volt, pedig igazán szép gótikus belsőt láthattunk, hatalmas csarnok mérettekkel.

Birnau (Németország). A Bódeni tó partján fekszik, templomáról ismert, zarándokhelyként tartják számon.
Meersburg (Németország). A Bodeni tó partján Konstanz kikötővárossal szemben fekszik. Meersburg sok mindent kínál: történelmi gyönyörű régi város, modern infrastruktúrát, vonzó üzleteket, országos rendezvényeket. A város fölé emelkedik Lake Constance, a "tengeri erőd".

Rajna-vízesés Schaffhausen-nél (Svájc). Európa legnagyobb vízesése. A szélessége 150 m és magassága 23 méter, átlagos vízhozama a Rajnának 700 köbméter víz másodpercenként.

Neuschwanstein Vár (Németország - Füssen). Lajos király Märchenschloss-t a 19. században építette (Ludwig II. király), ma egyike a leglátogatottabb várnak és kastélynak Európában. 1,3 millió ember látogatja évente, "királyi mesebeli vár ".

St. Gallen (Svájc). A város a Bódeni tótól 13 km-re fekszik. A kelet-svájci St. Gallen városában megelevenedik a történelem. A név visszanyúlik a kolostorba, Gallus szerzetes által alapított 612-ra. A városban egy séta a múltat visszaidéző varázsát.

Arbon (Svájc).
Kikötőváros a Bódani tó partján.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *