Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2206Széchényi kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím Barcs - Aranyos-puszta
GPS koordináta
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2009-12-18 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2009-12-18Forrás: Devecskei Gyula)
A gróf Széchényi család egy másik tagja, Széchényi Ferenc az 1920-as évek végén, a Barcs melletti Aranyos-pusztán vette át a családi birtokot és szervezett mintagazdaságot. A keszthelyi mezőgazdasági diplomával rendelkező gróf, a Békés-megyében található dobozi birtok és kastély várományosa volt. Ennek ellenére az Aranyos-puszán lévő barokk kúria és melléképületei összeépítésével alakított ki népes családjának kényelmes és a kor követelményeinek teljes mértékben megfelelő otthont. A háromszintes kastély alaprajzait, homlokzati rajzát egyik fia könyvében szereplő fényképek és leírások alapján állítottuk össze. Az épület a századfordulóig szakmunkásképző intézetként működött, addig lényeges károsodás nem érte.
Széchényi László: Mégis kisüt a nap című könyvében, korabeli fényképekkel dokumentálva írja le a grófi család mindennapjait a háború előtt, Közli a kastély helyiségeinek rendeltetését, berendezését. A háború előli menekülésük viszontagságos hónapjait. Mennyiben segítette életüket, hogy gyerekkoruktól kezdve beszéltek nyelveket. Céltudatos és gyakorlatias nevelésüknek köszönhetően, az anyagi biztonság teljes hiánya után is, a kamaszkorban lévő fiúk, hogyan segítették a család megélhetését. Amerikába kerülve mindnyájan megtalálták hivatásukat és megőrizték magyarság tudatukat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a közel negyven év után hazalátogató szerző magával hozza egyik fiát Pétert, aki grafikusként néhány évet töltött Magyarországon. Igy tanult meg jól magyarul.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *