Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1707

St. George Residence Hotel de Luxe

Kategória Hotel , Műemlék , Palota

Kép album megtekintése

Cím 1014 Budapest, I.ker., Fortuna utca 4.
GPS koordináta N 47.503323,E 19.032000 - nem pontos!
Régió Pest
Megye Budapest

Internet

http://www.stgeorgehotel.hu/

e-mail

info@stgeorgehotel.hu

Telefon

+36 1 393 5700

Megjegyzés

Összeállította : Egresi János , fényképezte: www.stgeorgehotel.hu - Felvitel dátuma: 2010-01-12 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2015-04-25A képalbum az St. George Residence***** internetes portáljáról letöltött képeket tartalmazza.

Az elegáns apartmanszálloda, a St. George Residence - Szent György Fogadó, a Budai Várban található, egy műemlékvédelmi épületben, amely a történelmi hangulat mellett a 21. század technikájának minden kényelmével ellátja vendégeit. Az ötcsillagos szállodához étterem, belső kert, valamint konferencia- és rendezvénytermek társulnak.

A szálloda 26 különböző méretű apartmant kínál, amelyek felszereltségéhez hozzátartozik a légkondicionálás, a hangszigetelt nyílászárók, a teljesen felszerelt fürdőszoba és konyha, az LCD televízió, a minibár, a széf, a telefon és a szélessávú Internet kapcsolat, az apartmanok egy részében jacuzzi is található.

A régmúlt idők eleganciáját idéző berendezés elegáns, mégis barátságos környezetet biztosít. A szálloda vendégei a központi elhelyezkedésből adódóan alig pár perces sétával elérhetik Budapest nevezetességeinek nagy részét. A várbusszal megközelíthető metró pedig város távolabbi pontjaival biztosít jó összeköttetést.

A teljesen felújított házban 26 db apartman egység, porta, az apartmanház működését biztosító kiszolgáló helyiségek és a földszint Fortuna utcai frontján két önálló, exkluzív étterem került kialakításra, valamint egy szivarszoba is.

Az utca felől egyemeletes ház boltíves kapualjából nyílnak a földszinti vendéglátóegységek és az emeletre vivő elegáns lépcsősor. Az épület udvari szárnyában és az emeleten, ill. a tetőtérben kaptak helyett az apartman lakások. A kapubejáró egy részét üvegfallal választották le, mögötte kapott helyet a recepció, és innen lehet kijutni a téglalap alakú belső udvarba, onnan pedig az udvari lakószárny emeletre és tetőtérbe vivő lépcsőházaihoz. A klasszicizáló későbarokk stílusú épületet szép ritmusú kőkeretes ablakai, homok színű és téglavörös festése, az utca egyik legszebb házává avatják.
A kétszintes épület egy belső udvart zár körbe, ide néznek az apartmanok ablakai is. A belső udvar kialakításánál a minél több zöld terület megőrzését tartották szem előtt. A felújításnál megkímélték az öreg fát és a két, több mint száz éves védett szőlőtőkét is, még a filoxéra mentes fajtából. A füves, gondozott, esténként kerti lámpákkal megvilágított udvaron téglával kirakott utak vezetnek keresztül.

St. George Residence - Gasztronómia
A klasszikus alapokon felépülő nemzetközi és magyaros konyhájával különlegességeivel amely reggeltől estig várja vendégeit, az étlapról választható különleges fogásaival.
A St. George Étterem klasszikus alapokra épülő nemzetközi és magyar konyhával várja vendégeit, páratlan környezetben, amely ünnepi események, bankettek, esküvők megrendezésére is alkalmas. Nemzetközi hírű séfjeink különleges fogásokkal várják Önöket. A vacsorához szükséges jó hangulatról ifjabb Sánta Ferenc és zenekara gondoskodik. A késő-barokk hangulatot a különleges XVIII. századi freskók és cserépkályhák még meghittebbé teszik. Szakácsaink ínyencségekkel várják vendégeinket.

A St. George Kávéház a régi idők Budapestjének hangulatát kívánja megidézni, klasszikus alapokon felépülő nemzetközi és magyar konyhájával, kávé különlegességeivel, olyan hely, amely reggeltől estig várja a hotel vendégeit

A St. George Residence alsó szintjén, a régi ház pincerendszerében kialakított Bár és egy különleges hangulatú Szivarszoba várja vendégeinket, kandallóval, gazdag ital- és szivarválasztékkal. A téglaborítású falak és a vakolt boltozat a középkori pincék hangulatát idézi.

Az épület története
Az 1700-1800-as évek egyik legjobb fogadó volt a vár területén. A fogadó megszűnése után az épületet különböző tevékenységekre is használták, volt itt rajziskola, nyomda és alakítottak ki benne lakásokat is, majd 1966-ban megnyílt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

A St. George Residence egy középkori alapokra épült barokk sarokház teljes rekonstrukciója révén jött létre, megőrizve annak eredeti értékeit, a kor igényeinek megfelelő, luxus színvonalú felújításokkal. Az egykori Fortuna fogadó épülete valójában három középkori eredetű ház kiemelt védettségű, sajátos hangulatú együttese.

A mai Fortuna utca és Fortuna köz déli oldalán fekvő ház egyik első ismert tulajdonosa Kanizsai Miklós tárnokmester volt, 1392-ben. 1438-ban és 1488-ban István asztalos tulajdonában volt a sarki északi házhely környéke. 1464-ben Péter péterváradi apát vett itt egy épületet 600 forintért. Az ingatlan - a középkori telekosztást megörökölve - Joseph Haüy 1687-ben készült térképe és épületjegyzéke szerint három házhelyre terjedt ki. Buda 1686-os visszafoglalásakor mindhárom középkori ház megsérült, de továbbra is használható volt. 1696-ra egyesült a két déli házhely.

A 18. sz végén, a 19. sz. legelején a budai fogadók között elismerten a Fortuna volt a legszínvonalasabb, a legelegánsabb, a mintakép. Fontos szellemi központ is lett belőle: a magyar jakobinus mozgalom képviselőinek találkozóhelye. A kávéházi olvasókör "Lesekabinet" alapítói között volt Berzeviczy Gergely, Verseghy Ferenc, Hajnóczy József, Kovachich Márton György, Szentmarjay Ferenc, Szolártsik Ferenc, Őz Pál, Abaffy Ferenc és még sok haladó gondolkodású értelmiségi. Schams szerint a kávéház vendégköre a 19. sz. elején már elsősorban "magas rangú kereskedőkből" állt.

Az új tulajdonos az addig múzeumként és irodaházként működő ingatlanban - annak műemléki helyreállítása után - a volt fogadó hagyományának megfelelően - éttermeket és apartman lakásokat alakított ki. A patinás épület így eredeti fényében, régi funkciójában működhet újra, a mai kor minden igényének megfelelően.

A műemléki helyreállítás és rekonstrukciók során az építtető és a tervező a 18. századi építés bemutatását tekintette elsődlegesnek és hitelesnek, természetesen tiszteletben tartva a Máltás Húgó által létrehozott értékeket is.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *