Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Bakonybél, bencések, béke. Szent Mauríciusz Monostor.Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5167Zichy - Hadik Kastélyszálló

Kategória Kastélyszálló , Kastély , Nem látogatható, Elhagyott (romos) épület

Kép album megtekintése

www.civertan.hu - LÉGIFOTÓ

Cím Seregélyes
GPS koordináta N 47.118463,E 18.576518
Régiół Közép-Dunántúl
Megye Fejér

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2006-06-19 - Utolsó módosítás: 2014-05-08A Kastélyszállodák összefoglaló lapjának frissítése során azt tapasztaltam, hogy a Kastélyszálló WEB lapja nem elérhető, lehet, hogy bezárták? Igen, valóban bezárták, nem látogatható.

Távol a város zajától, csodás környezetben, mégis könnyen megközelíthető helyen, mindössze 9 km-re az egykori koronázóvárostól, Székesfehérvártól.
A kastélyt Gróf Zichy Ferenc, a monarchia pénzügyminisztere építette 1821-ben. A kastély utolsó lakói, gróf Hadik Béla és felesége Széchenyi Alice grófnő a seregélyesi családi sírhelyen nyugszanak.
A kastély építéséről és tervezőjéről okmányi adatok vagy eredeti rajzok nem maradtak fenn. A nagyterem freskóinak érdekessége, hogy úgynevezett árnyfestési technikával készültek, ami szabad szemmel is, de főleg filmen és fényképen, térhatású látványt nyújt.
Kertje védett természeti érték. Az "U" alakú kastély főhomlokzatának közepén négyoszlopos portikusz áll, a timpanonban a grófi család címere látható.

Mint sok más kastélyunknak, így ennek is hányatatott sorsa 1945 után kezdődött. Sokáig üres volt, majd az 1950-es évek elejétől a Videoton gyár elfekvő készletének raktára lett. Az igazi helyreállítást megelőző munka 1982-ban kezdődött, amikor a Taurus Gumiipari Vállalat jelentkezett és a kastélyt üdülő- és oktatási központként kívánta helyreállítani. Ekkor alakult ki a kastély jelenlegi képe. A program keretében a konyhát a konyhaszárnyba, az oktatási helyiségeket a jobb-oldali szárnyba helyezte, a főépület pedig lett a szállodaszárny az összes reprezentációs helyiséggel az előlépcsőháztól a díszteremig. 2000-ben új tulajdonosa lett a kastélynak, azóta folyamatos a szépítése, felújítása, fejlesztése , ideje múlt bejegyzés, kár érte!

Saját véleményem: Zárt kapu, videokamerás felügyelet van. Udvarias fogadtatásban volt részünk. Egy ebéd fogyasztása alkalmából látogattuk meg a Kastélyszállót. Széles ételválaszték, nagyon mérsékelt ár (II. osztályú besorolás) jellemzi.
Szép épület, belül szépen felújítva, a külső (már?) felújításra szorulna. Hatalmas park közepén fekszik, a közvetlen környezte szépen gondozott, de távolabb így a tó is erősen gondozásra szorulna. A szabadban lévő medence és környezete, erősen leromlott állapotban van.Egyszerű, de színvonalas szoba berendezés jellemzi, 2-3-4 ágyas szobák vannak kialakítva.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai
ZDEBORSZKI OTTÓ: TISZTELT EGRESI JÁNOS ÚR ! AJÁNLANÁM FIGYELMÉBE A 2016- OS SEREGÉLYESI KASTÉLY HOTEL ÁLLAPOTÁT . TAVALY AZ ÖNKORMÁNYZAT TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT ÚJ TULAJDONOSA LETT , DE NAGY VÁLTOZÁSOK NEM TÖRTÉNTEK , LASSAN AZ EGÉSZ ÉPÜLET ÉS KÖRNYÉKE AZ ENYÉSZETÉ . MEGÉRNÉ FELRAKNI AZ OLDALUKRA A MOSTANI ÁLLAPOTOKAT . ÉS GONDOLJA EL , ITT ÉVENTE EZREK NYARALTAK MINT TAURUS KASTÉLYHOTEL. GYÖNYÖRÜ VOLT. DE MONDHATNÁM ÖNNEK A BALATONSZÉPLAKI 1 - ES SZÁMÚ SZOTT ÜDÜLŐ 10 EMELETES ÉPÜLETÉT ,MELYNEK LASSAN MÁR CSAK A BETONVÁZA VAN MEG . ÜDVÖZLETTEL: ZDEBORSZKI OTTÓ

Elek Jzsef: A kastly 2008 vagy 2009-ta zrva tart, llapota ersen leromlott, szptsrl egyenlre sz sincs! :-(

www.kastlyok.hu  * Start  *