Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 7597Kastelbell - Castelbello-Ciardes

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 39020 Castelbello-Ciardes, Schlossweg 1
GPS koordináta N 46.628177,E 10.898360
Régiół Dél-Tirol
Megye Dél-Tirol

Internet:

http://www.schloss-kastelbell.com/

e-mail:

info@schloss-kastelbell.com

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-04-18 - Látogatás dátuma: 2015-07-31 - Utolsó módosítás: 2016-06-19Castelbello kastély (Castelbell - Ciares), festői helyzetben egy hatalmas szikla tetején épült fel, az Adige folyó bal partján. A szikla nem túl magas, de olyan meredek, hogy a kastélyt a déli oldalon a természet által védelmet kapott, az északi oldalról autóval is megközelíthető aszfaltos úton.
A gyönyörűen felújított kastély túrák és különböző kulturális eseményeket kínál az odalátogatóknak.

Története
A régi vár a sziklára épült és nagyon kicsi volt. A mai kastély, melynek hossza 70 m és a szélessége 30 m, a 16. századból származik.Kastelbell kastély, melyet 1238-ban említik először, de valószínűleg még régebbi, a nemesi család Montalból építette 1200 után. Harcok folytak birtoklásáért, végül egy Tirólból származó erős grófi család tulajdonába került, 1300 körül. Castelbello 1300 körül a tartomány igazságszolgáltatási központja volt.

A tulajdonosok ezután gyakran változtak, amíg a vár a Hendl család hűbérbirtoka lett 1531-ben.
A Hendl család 1531-ben jelentős mértékben megnagyobbította és építészeti átalakításokat végeztek a várkastélyon, ebben az időben nyerte el mai alakját. A család 1697-ben kapott grófi rangot.

1813-ban és 1824-ben, a várkastély nagy része leégett. A Hendl grófok csak egy kis részét építették újjá lakás céljára, és így a vár többi része lepusztult.
A grófi Hendl család birtokolta a várkastélyt egészen 1998-ig, amikor az utolsó tulajdonosi leszármazott is meghalt (Gräfin von Hendl, lánya Elvira). A család utolsó férfi tagja grós Sigmund 1949-ben halt meg.

1956-ban az épület együttest visszavásárolta az Olasz Állam, ebben az időben a vár nagyon rossz állapotban volt. A vár tulajdonjogát az Olasz Állam és gróf Sigmund évtizedekig elhúzódó pereskedését követően, az állam szerezte meg.
A Veronai Örökségvédelmi Hivatal 1995-ben kezdte meg a vár felújítását, 1999-ben az állam a várat átadta a falu (Konzessionsweg Kastelbell-Tschars) tulajdonába. A várat egy egyesület kezeli és biztosítja a fenntartását, továbbá a vár látogathatóságát, ahol különböző kiállításokat, koncerteket és rendezvényeket tartanak.

A kastély épület részei:

  • A kastély kapuja, román eredetű, kerek boltíves, a kapu előtt árok van, a helyreállítása 1962-64 között történt eredeti állapotában.
  • Az udvar, keskeny, hossza kb 25 méter, szögletes, boltívekkel és lépcsőkkel tagolt, festői a megjelenése. Az alsó ív magasságában az egész udvaron körbe egy fedett fa körfolyosó köti össze a déli szárnyat a kápolnával. A falból kibontott kő alatt találtak egy kőből faragott címert, amelyen az évszám 1557, tetején az osztrák pajzs, alatta Botsch Mária és Franz szövetsége látható.
  • A kastély konyhája, a legrégebbi megmaradt része a kastélynak, és megtartozta eredeti formáját. A falon lévő kis szabálytalan ablakon kap fényt. A falak függőlegesen egy kéménybe összehúzódnak. A konyha füstös, a kemence füstje visszaáramlott a konyhába. Az ételt a falon nyitott nyíláson át szolgálták fel a nappaliban.
  • Lakószoba, egy egy sarok helyiség, a 60-as évekre teljesen elpusztult, a mennyezete és a padlózata is hiányzott. A Veronai Örökségvédelmi Hivatal hozatta helyre és az eredeti formájában hozták helyre, a régi építészeti eljárásokat megtartva, gótikus fa mennyezettel, a helyi kézművesek munkáját dicséri.
  • Kerek torony, a torony és a helyiségek adnak helyet a rendezvényeknek.
  • Kápolna, a korai 14.században építették, a kastély első emeletén, az északi szárnyban kapott helyet, 7 méter hosszú és 4,4 méter széles. Az építésének időszakából fennmaradtak a római freskók. Mária az apszisban látható, középen Krisztus prédikál, körülötte a négy evangélista látható. A hátsó falon az Atya ls Krisztus a kereszten látható, szokatlan ábrázolás, hogy mellette Mária gyermek látható. A boltozatot a 16.századból származó freskók díszítik (virágok, gyümölcsök), az oldalfalakon az apostolok jeleneteit ábrázolják. 2011-ben állították helyre a freskókat, gondos munkával.


A kastély állandó kiállítása: „A római főúton keresztül Venosta”
Közel 2000 évvel ezelőtt építették az egyetlen olyan utat, amely a császári területet (Donauwört Bajorország) kötötte össze az Alpokon keresztül Velence felé: Via Claudia Augusta, amely a Dunát kötötte össze a Pó folyóval.
Az út létezését középkori leírások említik, egyetlen írásos bizonyíték a létezéséről az 1552-ben Merano közelében fekvő Rablatban talált két oszlopon talált latin szöveg.

Nyitva tartás: április közepétől október végéig, hétfő-kedd zárva
Vezetések: június közepétől szeptember végéig, minimum 4 személy
szerdától szombatig 14.00, 15.00, 16.00, 17.00vasárnap: 10.30, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00
Belépőjegy (német nyelvű vezetéssel) 5 EUR.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *