Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4131

Trauttmansdorff Castle - Dél-Tirol

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 39012 Meranó - Scena, St-Valentin-Str. 51a.
GPS koordináta N 46.659893,E 11.184344
Régió Dél-Tirol
Megye Dél-Tirol

Internet

http://www.trauttmansdorff.it/

e-mail

botanica@provinz.bz.it

Telefon

+39 0473 235730

Megjegyzés

Összeállította : Egresi János , fényképezte: Wikipédia - Felvitel dátuma: 2010-05-22 - Látogatás dátuma: 2010-05-27 - Utolsó módosítás: 2015-02-14http://de.wikipedia.org/wiki/Schloss_Trauttmansdorff
Trauttmansdorff a "legszebb kert Olaszországban 2005", címet nyerte el.

A Trauttmansdorff, Meran város keleti szélén (Scena városrésben, Dél-Tirol) található. A Kastélyban került elhelyezésre a Touriseum, amely Dél-Tirol tartománymúzauma.
A kastély és a kert 2001-ben nyílt meg újra a felújítást követően. A kastély híres vendége volt az osztrák Erzsébet császárné ("Sisi").
Nem véletlenül mondják, hogy a Földkozi tenger mediterán szigete Meránó, valóban éghajlata és növényzete ezt igazolja, példaértékű a Kastély és a Botanikus kert rehabilitációja!

1300-ben épült az a kastély alapja, amely egy vár volt: Neuberg. A nemesi Trauttmansdorff család vásárolta meg a várat 1543 éveben. Ezt követően Trauttmansdorff sorsa fokozatosan romlot, míg 1777-ben összeomlott a torony, amely elpusztította a kápolnát is.

1846-ban költözött Gróf Joseph Trauttmansdorff Stájerországba, és vissza vásárolta a már romos várat, melyet rokonai hagytak el 150 évvel azelőtt. Joseph Trauttmansdorff helyreállította és kibővítette a várat, sok gótikus elemet beleépítve. A "Trauttmansdorff Castle" modell lett számos neo-gótikus várnak Dél-Tirolban. A várkastélyt Joseph Trauttmansdorff törvénytelen fia Maurice de Leon örökölte.

1870-ben Erzsébet (Sisi) osztrák császárné választotta pihenése helyszínéül a várkastélyt. Tartózkodása alatt lánya Valerie Marie (a legfelső emeleten lakott) tette híressé, Merano városát mint híres fürdővárost.

Maurice de Leon mint tulajdonos, aki üzemeltette acsászárné ott tartozkodása alatt is a várkastélyt, végül eladta az összes vagyonát, beleértve a Trauttmansdorff várkastélyt is. A vevő Friedrich von Deuster Kitzingenből. Megtelepedvén a várkastélyban, alakította ki a kertet, melybe gyümölcsfákat is telepített, valamint a kastélynak új fényt adott.

A I. Világháború után a Fasiszta rezsim kisajátította, a várkastély az Opera Nazionale per di Combattenti tulajdonába került, és a "Castel di Nova" nevet kapta.
A II. Világháború alatt a várkastélyt Wehrmacht használta. A háború után a várkastély üres volt, és az Opera Nazionale per di Combattenti vevőt keresett rá. Amikor 1977-ben feloszlott, a várkastélyt addig még nem értékesítette, ezért a dél-tiroli tartományi közigazgatás vette tulajdonba és kezelésbe.

1990-ben végre hasznosították, a Touriseum kapott benne helyet, elkezdték a várkastély és a kert helyreállítását, felújítását. A régi kert helyén Botanikus Kert került kialakításra. Tizenkét hektáros területen négy zóna jött létre, amelyek összemosódnak: erdei kertek, virágos kertek, parkok és teraszok, a víz és a táj a Dél-Tirolban. Egy különleges vonzereje az ausztrál Wollemia (Wollemia nobilis), egy ősi örökzöld fa, mint egy ékszert acél ketrecben tartanak.

2001június 16.-án nyitotta meg kapuit ismét a már felújított kastély és a kert, a kastélyban a Múzeum funkciója megmaradt.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *