Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3932Greinburg

Kategória Várkastély , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 4360 Grein an der Donau, Schloss Greinburg 1.
GPS koordináta N 48.228230,E 14.850330
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.schloss-greinburg.at/

e-mail:

mail@schloss-greinburg.at

Telefon:

+43 (0)664-9861981

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-07-21 - Látogatás dátuma: 2010-07-11 - Utolsó módosítás: 2015-06-12Forrás: http://www.schloss-greinburg.at/
(2010.07.22.) - Úgy látom nem működik a néhány napja még működő Web lap

1488-1493 - Greinburg a német nyelvterületen az első várak között épült, a későbbi birodalmi báró Heinrich Siegmund és Prüschenk építették.
1533 - A császári tanács megvásárolta, a vár kapitánya, kormányzó Johann LEBL (Loebl), a vár ekkor nyerte el a jelenlegi formáját.
1621 - Gróf Leonhard Helfrich Meggau a vár bal szárnyának bővítését folytatta, ekkor jött létre az árkádos, oszlopos homlokzat az udvaron. Meggau létrehozta a Terrena is a Sala -t (Stone Színház).
1625 - felújításra került a csarnok és a kápolnával szomszédos déli torony. Anna Meggau a kastélyba hozta férjét, gróf Ludwig Sigmund Dietrich Stein, ettől kezdve a greini kastélyt a házapár lakta.
1700 - Gróf Octavian Carioni Grein tulajdonosa a kastélynak, majd 1709-ben a Ferenc Ferdinándnak (Salburg Prandegg) eladta.
1810 - A kastély ismét birtokába került a Dietrich Stein családnak, de 1811-ben eladták az ingatlant Josef Fink Hainburg polgármesterének,.
1822 -A kastély a gothai Szász-Coburg (Saalfeld) hercegi ház tulajdonába került.
A dzsentri Aich, Prandegg, Kreutzer és Ruttenstein Zollhof fia, Ernst I., 1844-1893 II Ernst herceg volt ura a várnak.
Halála után 1893-ban rövid ideig Viktória Grein tulajdonosa a kastélynak. A mai napig a kastély a hercegi család, Viktória hercegnő Adelheid, nyári rezidenciája volt. Fia, Friedrich Jozija herceg egészen haláláig élt a kastélyban.
Halála után Albany Carl Eduard herceg örökölte 1922-ben, ekkor nagyon magas minőségű bútorok és értékes festmények, voltak a kastélyban. A második világháború alatt az orosz hadsereg megszállta Greinburg-ot, a műkincsek nagy részét elhurcolták, de szerencsére jelentős részét sikerült visszaszerezni a kastélyba..

Az állam megvásárolta a kastélyt a hercegi családtól, lehetőséget adva a nyilvánosságnak a különböző szobák bemutatását, továbbá a felső-ausztriai Hajózási Múzeum kapott helyet a kastélyban.

A kastély bemutatott szobái:
Vadászterem - a vezetés itt kezdődik, valószínűleg a gróf Meggau építette.
Címerszoba - Különösen érdekes a címer szoba mennyezete, a boltíves mennyezete. Nagyon magas színvonalúak az intarziás bútorok a 18.századból származnak (ládák, játékasztal).
Étkező - Az étkező szintén gróf Meggau alatt épült, gazdag stukkó iszítéssel. A portrék a jeles Coburg ház családi tagjait ábrázolják.
Nappali - Főleg angol bútorral van berendezve az 1820 évekből valók. A szoba festményei Sarolta (Nagy-Britannia) portréját, az 1817-ben elhunyt első feleségét Lipót Szász-Coburg-Saalfeld -et, számos ifjúsági portrén, Viktória gyermekei és többek között, Lipót, az utolsó Coburg uralkodó herceg apja Carl Eduard láthatók.
A herceg szobája - festményein herceg Ernst II Kürassieruniform, utódja, Alfred herceg a porosz általános gyalogság és az utolsó Coburg herceg Carl Eduard az egységes szász királyi gyalogság és az első Huszárezred vezetője láthatók.
A nagy dunai szoba - angol klubok stílusában van berendezve. A szoba bankettek tartásának és vendégek fogadásának volt a helyszíne. Festményein a Szász-Coburg-Gotha ház tagjai, a hercegné Luise mint egy menyasszony, az édesanyja herceg Ernst and Albert, apjuk, Duke Ernst, a húga, Victoire hercegnő Kent és a lánya, Crown Princess Victoria, nagybátyja, Lipót, az első belga király, és a herceg és hercegnő Albany, a szülők, az utolsó uralkodó herceg Szász-Coburg és Gotha , Carl Edward.
Coburg terem (Sala Terrena) - valószínűleg 1625 -ban jött létre.
A barlang helyiség (Schloßaustattung) - egyik legkorábbi példa az északi Alpokban, boltozatát és a falakat figurális és díszítő mozaikok borítják, melyeket a Duna kavicsaiból állították össze.

A kastélyba integrálták Felső-Ausztriai Tengerészeti Múzeumot, számos kiállításának alapját a felső-ausztriai Tartományi Múzeum ( Linz) adta amely bemutatja a hajózás történetét a Duna-n, Enns-ten és a Traun Dar-on.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *