Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2025Zugspitz - Eibsee

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Zugspitz
GPS koordináta N 47.430294,E 10.987650
Régiół Dél
Megye Bayer

Internet:

http://www.zugspitze.de/en/international/hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-09-27 - Látogatás dátuma: 2010-09-22 - Utolsó módosítás: 2010-09-27http://www.zugspitze.de/en/international/hu/
TOP OF GERMANY = 360°-OS ÉLMÉNY NÉMETORSZÁG LEGMAGASABB HEGYÉN
Üdvözöli Önt a Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG. A Zugspitzkörutazás lehetőséget nyújt Önnek arra, hogy egyedülálló módon ismerje meg Németország legmagasabb csúcsát. Jegyével fogaskerekű vasúttal (c) juthat el Garmisch-Partenkirchenből, Grainauból vagy Eibsee-bol a Zugspitzére, és az Eibseefüggovasúttal (a) mehet vissza a völgybe.

A körutazás fordított irányban is megkezdhető – a gleccservasút (b) tetszőleges gyakorisággal használható. A csodálatos panoráma mellett mind a csúcson, mind pedig a Zugspitzplatton további kulináris és érdekes meglepetésekkel szolgálunk. Amennyiben kérdése van, természetesen szívesen állunk rendelkezésére.

A ZUGSPITZ-KÖRUTAZÁS (47 EURÓ a kőrutazás díja)
720 m Garmisch-Partenkirchen
A fogaskerekű vasúttal Garmisch-Partenkirchenből Grainaun és az Eibsee-n át közvetlenül jut el a Zugspitz-gleccserig. Útközben élvezze újra és újra a lenyugöző kilátást a Garmisch-Partenkirchen körüli mezokre és hegyi tájakra.

2600 m Gleccser
* SonnAlpin étterem
* Gletschergarten étterem
* Gleccser-körsétány
* ShopAlpin szuvenír-bolt
* A gleccservasúttal csupán 4 perc alatt juthat fel a
* Zugspitz-csúcsra. Innen lélegzetelállító kilátás nyílik
* 4 ország (Németország, Ausztria, Olaszország és
* Svájc) hegycsúcsaira.

2962 m Csúcs
* Klettersteig (biztosított mászóút) a csúcsra
* Kilátás 4 országra
* Határátkelő Ausztriába/Tirolba
* Zugspitz-kiállítás
* „2962” panoráma-terem bisztróval
* Gipfelalm vendéglő Németország legmagasabb
* sörkertjével
* Szuvenír-bolt
* Utazás a völgybe az Eibsee-függővasúttal

1000 m Eibsee
Séta az Eibsee körül
Visszaút a fogaskerekű vasúttal

720 m Garmisch-Partenkirchenbe
A Zugspitz-körutazás teljes idotartama: Két és fél és hét óra között A körutazást természetesen fordított sorrendben is megteheti.

A CSÚCS
Közel 3000 méter magasban kellemes időtöltést ígért a bajor finomságokat kínáló Gipfelalm, valamint Németország legmagasabb sörkertje, és a „2962” nevű panoráma-terem.

Élvezze az éttermekben vagy a nagy teraszon a végeláthatatlan kilátást a német, osztrák, svájci, valamint olasz Alpok csúcsaira, és pihenjen kellemes bisztróhangulatban.

A „Turizmus, Technológia, Természet – A Zugspitze“ címu kiállítás filmek, fényképek és érdekes kiállítási tárgyak segítségével egyedülálló módon mutatja be ennek a különleges hegynek a történetét – az 1820-as első megmászásától a fogaskerekű vasút megépítésén át egészen a legújabb fejlesztésekig. Németország legmagasabban lévő internet-termináljából ingyenes elektronikus képeslapokat küldhet szerte a világba.

A legmagasabban fekvő meteorológiai állomás, valamint az Ausztriába/Tirolba vezető határátkelő pedig csupán néhány lépésre van. A csúcsra vezető Klettersteig (biztosított mászóút) feltétlenül a csúcspontot jelenti, de csak megfelelő felszereléssel rendelkező, tapasztalt vendégeink számára ajánlott.

300 méterrel a csúcs alatt található a Zugspitz-gleccser, amelynek jégfelülete nyáron is egyedülálló természeti élményt nyújt.

Itt található a SonnAlpin gleccser-vendéglő napozóterasszal és nyugágyakkal, valamint új, látványos és kulináris fénypontunk, a gleccserkert – ahol szakácsunk, Akram, az üvegrondella látványkonyhájában friss euroázsiai különlegességeket készít Önöknek.

A Zugspitzplattot különböző útvonalakon ismerheti meg: élvezze a számtalan perspektívát a különböző körsétákon a SonnAlpin vendéglő körül, amelyek bátran ajánlhatók a gyermekes családoknak vagy a nyugdíjasoknak is. A padok pihenésre hívogatnak, és szintén érdemes meglátogatni Németország legmagasabban fekvő templomát, amelyet XVI. Benedek pápa szentelt fel.

Érdekes a gleccser-körséta is (csak időszakosan lehetséges), melynek során jó fél óra gyaloglással, a jégen át juthat fel a „Windloch”- kilátóhoz, ahonnan lenyugöző kilátás nyílik az Ehrwald felé és a környező csúcsokra.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *