Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2776Johannesbachklamm (nyár 2012, Advent 2010)

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 2732 Würflach, Klammgasse 383.
GPS koordináta N 47.781443,E 16.033977
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.johannesbachklamm.at/

e-mail:

office@johannesbachklamm.at

Telefon:

Megjegyzés:

Klám Wörflach felöli vége, GPS: 47.778213 , 16.047835

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2010-12-06 - Látogatás dátuma: 2018-06-30 - Utolsó módosítás: 2019-11-28Johannesbachklamm (szurdok)
Ha a Schneebergről megyünk hazafelé, vagy a Hoche Wand az uticél, némi kis keresgélés után meg lehet találni ezt a kis szurdokot. Mind a keleti, mind a nyugati végéről be lehet jutni, jól ki van táblázva a B-26.sz főúttól a szurdok bejáratokig (keleti és nyugati vége). A szurdok hossza 6 km hosszú, vadregényes táj a Hoche Wand (Nagy Fal) régióban, Alsó-Ausztriában Wiener Neustat és Puchberg között, amely Würflach nyugati határában fekszik és 15 perc sétával érhető el a faluból.

A szurdokban a 19. század második felében szénbányászok dolgoztak. 1889-ben nyitották meg az idegenforgalom előtt, a biztonságos bejárat 1902-ben létesült.
A szurdok legmélyebb pontja mintegy 60 m mély, és mintegy 1 000 m hosszú, és elválasztja a nyugati oldalán lévő puhább kőzetet a Schrattenbach hegyek keleti nagy kavicsos síkságától. A tektonikus hasadékot a csapadékos éghajlat segítette, hogy több ezer év alatt elmélyítse a patak medrét.

A település vége felől egy kiszélesedő tisztás van, itt éppen rendezvény volt, borkóstolással. Ugyanitt kulturált, tiszta WC biztosítja a szükségletet. Mondanom sem kell, hogy tisztaság minden felé. Annyian voltak, hogy a bevezető út két oldalán a település végétől a völgy bejáratáig sorban parkoltak az autók, telt ház volt. A nagy parkolótól kb 15 perc séta, de hát Ausztriában is kényelmesek az autósok, ezért elmennek amíg lehet.
A szurdok elején egy helyi festőnek (akvarell képek) volt az erdőbe kitelepített kiállítása, a kiállított remekműveket meg is lehetett vásárolni. Ilyen kitelepülés itthon elképzelhetetlen, hiszen csak addig lenne meg a kép, míg a kirakást végző el nem fordul, aztán bottal ütheti a nyomát. Ausztria egy más világ!

2012. évben az Adventi rendezvény december 6-9. között kerül megrendezésre.

Advent a Johannesbachklamm szurdokban – 2010.december
Különleges adventi kirakodóvásár nem akármilyen helyszínen várja a látogatókat a romantikus Johannesbach klamm szurdok kellős közepén, sziklák, erdők és vizek ölelésében.
Körülbelül 40 kiállítóhely (árus) gondoskodik a látogatók kényeztetéséről: kulináris élvezetek, meleg italok, sütemények, ajándékok, stb.
Legszebb látványosságai közé tartozik Ausztria legnagyobb feldíszített karácsonyfája, a jászolkiállítás és a hangulatos világítás. Érdemes felkeresni az újonnan épült rusztikus fapajtát, amely ismét kézműveseknek ad otthont (üvegfúvó, kovács, esztergályos), ahol a szakmák látványosan mutatják be képességeiket.

A romantikus Johans szurdok közepén a sziklák, erdők és vizek mentén, már 1994 óta kerül megrendezésre a St. Johns szorosban az Advent.
Hangulatvilágítás biztosítja a rendezvényhez a jó légkört, hogy a korábbi évekhez hasonlóan több ezer látogató jól érezze magát. A legnagyobb attrakció minden bizonnyal A legnagyobb díszített karácsonyfa Ausztriában, melyen a díszek nagyméretű gyertyák, gyöngyök, cukorkák. A kb. 20 m magas óriás fenyő alatt található egy ajándékokkal teli asztal, melyen túlméretezett ajándékokat látni .

A Fogadó az St. John szurdokban
A nyáron is hűvösebb és frissebb a levegő, jó ételek és udvarias kiszolgálás várja a látogatókat. Az eső ellen terasz védi a vendégeket.
Kapcsolat: Claudia Seemann
2732 Würflach, Klammgasse 383 Johannesbachklamm
GPS: 47.781443 , 16.033977
Telefon: 02620 42573
e-mail: office@johannesbachklamm.at
Egész évben nyitva!
Hétfő és péntek szünnap, nyitva tartás 10 órától.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *