Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2751

Lednice-Valtice - Világörökség (1996)

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Lednice
GPS koordináta N 48.799924,E 16.804065
Régió Dél-Morva
Megye

Internet

http://www.csehorszaginfo.hu/36/Vilagoroksegek:-7-Lednice-Valtice-kulturtaj-%281996%29

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-04-04 - Látogatás dátuma: 2011-04-30 - Utolsó módosítás: 2015-10-13Kigyűjtöttem a kultúrtáj nevezetességeit, gondoltam egy nap elég lesz, hogy megismerjük, hát óriásit tévedtem, minösszesen Lednicére jutott idő, de a kastély parkjára sem maradt elég idő, hatalmas a park, több kilómétert lehet gyalogolni (kocsikázni, hajókázni), így a John műrom kastély meglátogatására sem jutott idő, talán majd egy másik alkalommal sor kerülhet rá (2011.04.30.-án erre is sor került).

A maga 283,09 km2-es területével a Lednice-Valtice kultúrtáj egyike kontinensünk legnagyobb egybefüggő kultúrtájainak. Három település Lednice, Valtice és Hlohovec tartozik a kultúrtájhoz. Az UNESCO 1996-ban nyilvánította Világörökséggé a területet.

A Lednice-Valtice terület a Liechtenstein család birtokában volt a 13. századtól egészen az 1945-ös államosításig. Lednicében eredetileg reneszánsz villa épült a 16. században. Mintegy száz évvel később a Liechtensteinek nyári rezidenciájukat a területre teszik át. Lednicében Johann Bernhard Fischer von Erlach, Domenico Martinelli és Anton Johan Ospel barokk stílusban építettek a kastélyhoz az 1600-as években. Erlach tervezte a lovaglóiskola épületét, amely a kastély keleti szárnyának szomszédságában kapott helyet.

A kultúrtáj fontos természeti kincsét képezik a lápos vidéken létrehozott Lednicei mesterséges halastavak, vidékük természetvédelmi terület, a vízimadár állományuk jelentős. A négy nagy halastavat Nesyt (Éhség), Hlohovecký, Prostřední (Középső tó), Mlýnský (Malom tó) a Včelínek patak köti össze.

A Középső tó partján található a Három Grácia (Pallasz Athéné, Afrodité és Artemisz) temploma. Apollón temploma, az isten görögországi templomának kicsinyített másolata pedig a Malom tó partján épült fel.

Hlohovec, a kultúrtáj legkisebb települése Lednice és Valtice között félúton van, 19. században épített kastélyában ma kastélyszálló működik.

Valtice kastélya a Liechtensteinek előtt a Seefeld család birtokában volt. A területen a 13. században reneszánsz kastély épült. A 17. században a Lednicei kastély átalakításával együtt Valtice kastélyának barokk átalakítása is folyt, amely az előbbi kastéllyal ellentétben nem sokat változott az 1600-as évek óta, a mai kinézete J. B. Fischer von Erlachnak köszönhető. Az istálló és a lovagló iskola a kastély északi részén épültek fel. A kastély belső termei barokk és rokokó stílusúak a falakat freskók és stukkók díszítik.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *