Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1413

Hohenzolllern kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 72488 Sigmaringen, Karl Anton Platz 8.
GPS koordináta N 48.088364,E 9.207264
Régió Dél-nyugat Németország
Megye Baden-Württemberg

Internet

http://www.schloss-sigmaringen.de/

e-mail

schloss@hohenzollern.com

Telefon

+49 / 7571 / 729 - 2

Megjegyzés

Közelben lévő ingyenes parkoló GPS: 48,088020 / 9,220118
Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-07-08 - Látogatás dátuma: 2011-06-27 - Utolsó módosítás: 2011-07-11A Palota Múzeum.
A várkastély csak vezetéssel látogatható, amely időtartama 1 óra, a túra során fényképezés nem engedélyezett.
A Palota Múzeum lenyűgöző művészeti gyűjteményt mutat be, tipikus sváb mesterek munkáiból. A festészet, a szobrászat, az üveg és a fém alkalmazásával, továbbá a vallási élet eszközeit a 15. és 16 századból. A Marstall Múzeum a vadászat, az utazási és gála kocsik, szánok benyomásával az udvari kultúrába enged betekintést.
Herceg Karl Anton, szenvedélyes művészeti gyűjtő volt, hatalmas gyűjteményt halmozott fel, számos furcsa és különleges fegyvereket, ezzel lefektetve az alapokat egy rendkívüli és átfogó gyűjteménynek. Dokumentáltan a nagy fegyvertár több mint 3000 kiállított, a 14. 20 századi fegyverek technológia fejlődését mutatja be: Páncél, támadó és védekező fegyvereket, emellett a kiállítás része a kézifegyverek és a páncélzatok bemutatása is. Különösen érdekes ritkaságok, a 15. századi német orgona (sorozatlövő), vagy egy díszes királyi testőri sisak 1622-ből
A vadászat is a Hohenzollern udvari kultúra része, a Hubertus terem ad helyet az átfogó gyűjteménynek, Európa különböző részeiből származó vadásztrófeáknak.

Sigmaringen vár és az építészeti stílusok.
A Vár első említésére 1077-ben került sor, a Petershausen kolostor krónikájában. Jelentős új építés és felújítások a 17. és 19 század között történtek. A vár építését sok rejtély fedi, ezért fontos lenne a pontos feltárás, de erre eddig nem került sor. A legrégebbi részre utal a „romai torony”, amely a 12.századra nyúlik vissza, melynek szerepe a település védelme volt, ezért is épült a vár egy sziklára.
A vár megőrizte a Staufer időszakot, 1200 körül épült a vár kapu, Palas, ezek a részek beépültek a későbbi várba A vár alapja a palota falai nagyrészt megegyeznek a vár külső kerületével. Ezek a maradványok lehetővé teszik, hogy képet adjanak a vár a 12. századi helyzetéről, kezdve a katonai gondolkodást, a sátraikat, a tetőket, a tornyokat és kapukat, a kerek ablak nyílások és szegélylécek, a szilárd falak. A vár a felső Duna-völgy művészi csúcspontja volt.
A 13. és 14 századból nincsenek figyelemreméltó építészeti maradványok, a 15 század hozott jelentős változást a vár építészetében. Egy új időszak kezdete volt a vár építészetében a Werdenberger grófok ideje, jelentős fejlesztések történtek az északkeleti szárnyban. Ezek közül csak az áthidaló létrejöttének időpontja 1498 ismert és a svéd torony maradt fenn. Néhány évvel később, a nyugati oldalon is jelentős átalakítások történtek.A harmadik nagy építési szakaszra II, Károly ideje alatt került sor, gróf Hohenzollern-Sigmaringen (1576-1606) nevéhez fűződik. Nagy változásokat végeztek 1627-ben és 1630-ban, amely már igen jelentős, így az egykori vár reneszánsz kastéllyá alakult át. Körülbelül 1650-ben a két különálló épület egy egységes fedél alá került.
A 18. század csak kisebb változtatások és fejlesztéseket hozott, ekkor jött létre az ősi csarnok., 1736-ban (felújítva 1878). A királyi építész, József Laur 1860 / 1880 gótikus stílusban alakította át a kastélyt. A radikális átalakítás következett be a nagy tűzvész után 1893-ban, amely szinte az egész várkastélyt érintette. Az udvari építész, John de Pay, és különösen a müncheni építész, Emanuel von Seidl, ő nevükhöz fűződik a mai historizmus és eklektika stílus, a befejezése egészen 1902-ig elhúzódott.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *