Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2161

Lugano - mediterán tóparti város

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Lugano
GPS koordináta N 46.003982,E 8.947424
Régió Dél
Megye Tessin

Internet

http://www.lugano.ch/

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-07-11 - Látogatás dátuma: 2011-06-30 - Utolsó módosítás: 2015-08-29Lugano a Luganoi-tó partján fekszik a Monte Bre hegy oldalán.

Ticino legnagyobb városa a Luganói-tó partján, csodálatos környezetben fekszik, sokan Svájc egyik legszebb városának tartják. Lugano a parkok, a virágok és a villák városa, mely tavasztól mediterrán virágözönben tobzódik. A város sajátos klímája miatt a tölgyek éppúgy jól érzik itt magukat, mint az olajfák vagy a pálmák.

Az óvárosban az árkádos tereken, szűk sikátorokon kellemes sétákat tehetünk, de Lugano leghívogatóbb látványossága mégiscsak a tó, melynek megkapó szépsége leginkább az autómentes Parco Civicióban élvezhető. A

A tóparti látképet az öbölbe nyúló Monte Bre és a Monte San Salvatore uralja. A 900 méteres hegyekre siklóval is feljuthatunk, de kellemes turistautak is várják a túrázás szerelmeseit.

Lugano a Luganoi-tó partján, magas hegyek ölelésében, a domboldalon terül el. A vasútállomás mellett lévő hatalmas parkolóban találtun helyet, az út túloldalán megláttunk egy éttermet, melynek teraszáról nagyon szép kilátás volt a városra és a tóra.
A városba és a tó partra gyalog mentünk le, visszafelé viszont a centrumból (nem messze a városházától) siklóban mentünk vissza a vasútállomáshoz (PARKOLÓ), AZ UTAZÁSI DÍJ MINDÖSSZE 1,1 CHF volt. A városban nagy nyüzsgés, árkádos épületek, pálmafák, szökőkutak, boltok fogadtak. A Riviéra-szerű tóparton virágok, csodás kilátás és rengeteg csónak szolgálja a kikapcsolódást a pihenést, éttermekkel, büfékkel, kávézókkal. A belvárosban sorra építették a szinpadokat, nyáron számtalan fesztivál helyszíne a város.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *