Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4528

SIRMIONE (Lake Garda Italy) - Garda tó (OLaszország)

Kategória Utazás , Vár , Múzeum

Kép album megtekintése

A bemutató oldal PDF formátumban (album lapként) itt nézheto meg!

Cím Sirmione
GPS koordináta N 45.486993,E 10.609510
Régió Észak-Olaszország
Megye

Internet

http://www.scaligeri.com/index.php/sirmione

e-mail

Telefon

Megjegyzés

A GPS pozició a parkolóra mutat, a VÁR GPS értéke: 45.492318,10.608212 .
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2013-03-22 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2015-02-10Sirmione félszigete a tó déli csücskénél helyezkedik el, és egy híd köti össze a szárazfölddel. Autóval nem mehetünk a belvárosba, az utcák túl keskenyek, a városkapu előtt le kell parkolni. Az óvárosban egymást érik az apró boltok, fagyizók, kávézók és éttermek.

A város egyik fő nevezetessége Catullus villája, illetve annak romjai, mely egy Konstantin császár idejében épült fürdőpalota, az ókori építmény romjait az utókor Catullus barlangjának (le Grotte di Catullo) nevezte el. A tavat gleccserfolyók táplálják, a legmélyebb pontja 360 méter, a tó vize egyedül Sirmione lapos szikláinál tud igazán felmelegedni. A tóba benyúló földnyelv csúcsában található teraszos kialakítású sziklastrand ennek köszönhetően igen kellemes.

Sirmione másik fő nevezetessége a földnyelvre épült, a tóra csodás panorámát kínáló kastély. a Rocca Scaligeri, amit a XIII. században épített a veronai Scaligeri család. A kastélyt egy ritka, középkori kikötői erőddel is megerősítették, mely a Scaligeri-flottát védte.

A Garda-tó gyöngyszemének nevezett Sirmione szépségéről a római költő, Catullus is ódákat zengett. Nem csoda, hogy a neve fennmaradt a várossal összefüggésben, mely már a Római Birodalom korában is igen jelentős volt. Konstantin császár idejében fürdőpalota épült itt. Az ókori építmény romjai az utókor Grotte di Catullo-nak (Catullus barlangja) nevezte el.

A Scaligero kastélyt Verona vezető családja, a Scaligeri építtette 1250-ben. A kastélyból csodás kilátás nyílik a Garda-tóra. Ha pedig egy kis szórakozásra vágyunk, akkor vegyük Peschiera del Garda felé az irányt, ugyanis annak a közelében található a Disneyland olaszországi testvére, a Gardaland vidámpark.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *