Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2177Serényi kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 69605 Milotice, Zámecká č.1.
GPS koordináta N 48.959567,E 17.137625
Régiół Dél-Morva
Megye Morva

Internet:

http://www.zamekmilotice.cz/

e-mail:

milotice.zahrada@brno.npu.cz

Telefon:

+ 420518619643

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-08-15 - Látogatás dátuma: 2011-08-14 - Utolsó módosítás: 2015-10-13A kastély Dél-Morvaország gyöngyszeme, egyedülállóan megőrzött barokk épületek és kerti építészet a fő jellemzője.
A kastély belsőben nem engedélyezett a fényképezés. Viszont 2000 CzK-ért készítenek képeket, barok ruhába beöltözve 30 perces különleges vezetés keretében.
Csak cseh nyelvű vezetés van, kérésre, a vezetéssel azonos sorrendű szöveges tájékoztatót adnak angol és német nyelven.

A kastélyt egy XIV. századi középkori erőd helyén a magyar Serényi család építette reneszánsz stílusban 1650 után. Az 1680-as években korai barokk elemek jelentek meg az épületen de megmaradt az emeletes, saroktornyos négy szárnyas eredeti reneszánsz terv.

Serényi Károly Antal 1720 és 1750 között jelentősebb barokk változtatásokat hajtatott végre a kastélyon. Megnöveltette a főépület magasságát, a bejárati homlokzatra J. Ch. Probstl által készített antik istenségeket ábrázoló ornamentikát helyeztetett, valamint díszudvart hozatott létre, istállóval, itatóhellyel és nagy lovas iskolával. Építészetileg kiemelte a kastély bejáratát díszes kapubejárattal, melyhez tartozott a Jacob K. Schletterer kő szobraival díszített, az 1740-es években épült kőhíd.

A kastély külső stukkó díszítéseit Giovanni M. Fonztana készítette 1723 és 1725 között. Mint a Vranov kastélyban, a központi terem az ősök csarnoka, F. Eckstein a Sérenyi házat magasztaló hatalmas trompe loeil freskóival. A XVIII. századi kápolna szintén grandiózus, boltozatának falfestményeit Josef I. Mildorfer készítette, és a kápolna belső terét Franz Kohl szobrai díszítik.
A Serényi család vagyonát elkobozták a Benes-dekrétumok alapján.
A kastélyt már 1948-ban megnyitották a nyilvánosság számára. A kastély belsőben módosításokat végeztek 1974-ben és 2005-ben, az átalakítások a látogatók kényelmét szolgálta, korhű barok ruhákba öltözve, vezetéssel lehet megtekinteni a kastélyt és a parkot, de lehetőség van a a ruhákban való fényképezkedésre is.

A kastély belső berendezése betekintést nyújt a volt tulajdonosi Serényi család hajdani életmódjába. A kastély szobái gazdag berendezettek, és jelentős a könyvtára.

A kastély parkja
A park első említése 1611-ben volt, akkor kertként jött létre, elsősorban gyógynövények, zöldségek és fűszernövények kerültek telepítésre és a kastély jobb oldalán helyezkedett el.
1637-ben átalakították dekoratív kerté, melyben konyha növények és gyümölcsfák is maradtak.
1722-ben egy projekt keretében átalakították francia stílusú díszkerté, építésze Antonin Zinner.volt, a parkot barokk díszítéssel látták el.

A 19 század elején Maximilian Erras kidolgozott egy javaslatot a francia kert átalakítására egy romantikus angol parkká, de ez a terv nem valósult meg. A park területe 4,5 hektár, a szomszédos fácános mintegy 15 hektár területű.
A Milotice üvegház Morvaország legrégebbi és legjobb állapotban lévő fennmaradt épülete, Serényi Károly Antal építette 1716-ban reneszánsz stílusban. Már ebben az évben elnyerte jelenlegi formájában.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *