Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4774Vay kastély - Volán Panzió

Kategória Kastély , Kastélyszálló , Panzió

Kép album megtekintése

Cím 3635 Dubicsány, Kossuth Lajos út 55.
GPS koordináta N 48.285353,E 20.494480
Régiół Észak-Magyarország
Megye Borsod-Abaúj-Zemplém

Internet:

http://dubicsany.emkk.hu/

e-mail:

dubicsany@borsodvolan.hu

Telefon:

+36 48 432663

Megjegyzés:

Mobil: +36 20 4332870

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2007-03-11 - Utolsó módosítás: 2016-04-28Dubicsány Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén a szlovák határ közelében, Putnoktól 4 km-re található. A település a 26-os számú főúton közelíthető meg, illetve vonattal a Miskolc-Ózd vasútvonalon.

Dubicsány legfőbb látnivalója a 18. század közepén barokk stílusban épült Vay kastély. Az épület a 20. század elején a bécsi bankárcsaládból származó Barta Arnold tulajdonába került, aki a század elején átépítteti kastélyát.A kastélyt mintegy 3 hektáros kastélypark övezi. A kastély épületét az úttal összekötő sétányt egy látványos vadgesztenyefasor kíséri. Néhány örökzöld fa, mint tuja, boróka és ciprusfajok a II. világháborút követően lettek a kastélyparkba telepítve.
A kastélyt az 1950-es években SZOT üdülővé alakítják. Végül 1982-től a Borsod Volán üdülőjévé válik. A kastély ma is a közlekedési vállalat üdülőjeként működik, de az 53 fő befogadóképességű épületben a dolgozók mellett szálló vendégek is megszállhatnak. A szálló télen-nyáron működik.

Saját vélemény (2007): a gondnok Hölgy szívélyesen fogadott minket, körbe vezetve bemutatta a kastély jelenét, és elmondta a fejlesztés terveit. Az épület állaga kívülről leromlott, elhasználódott állapotot mutat. Amikor ott jártunk, akkor folytak a felújítások (külső-belső, a szobák kialakítása, komfortosítása).

Ma (2016) ezt olvsom a WEB lapról: Az 53 fő befogadóképességű üdülő, rádióval, mosdóval ellátott szobákkal a folyosókról megközelíthető külön zuhanyzóval, illetve 3 darab kétágyas, fürdőszobával ellátott szobával télen-nyáron a vendégek rendelkezésére áll.

A kastély park közepén áll, hátul erdő, mely rendezetlen állapotot mutat, maga a kastély egy várfal szerű bástyával van körbevéve (látványos).Esküvők, rendezvények céljára bérelhető, az étterem nem állandó üzemeltetésű, vendégszámtól és megrendeléstől függő.Van mit felújítani kívül-belül, de egy szép építésű kastély, sajnos a külső díszítésektől már "meg van szabadítva".

Dubicsány Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén a szlovák határ közelében, Putnoktól 4 km-re található. A település a 26-os számú főúton közelíthető meg, illetve vonattal a Miskolc-Ózd vasútvonalon.

Dubicsány legfőbb látnivalója a 18. század közepén barokk stílusban épült Vay kastély. Az épület a 20. század elején a bécsi bankárcsaládból származó Barta Arnold tulajdonába került, aki a század elején átépítteti kastélyát. A kastélyt mintegy 3 hektáros kastélypark övezi. A kastély épületét az úttal összekötő sétányt egy látványos vadgesztenyefasor kíséri. Néhány örökzöld fa, mint tuja, boróka és ciprusfajok a II. világháborút követően lettek a kastélyparkba telepítve.
A kastélyt az 1950-es években SZOT üdülővé alakítják. Végül 1982-től a Borsod Volán üdülőjévé válik. A kastély ma is a közlekedési vállalat üdülőjeként működik, de az 53 fő befogadóképességű épületben a dolgozók mellett szálló vendégek is megszállhatnak. A szálló télen-nyáron működik.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *