Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2666

Schlosshotel Rosenau

Kategória Kastélyszálló

Kép album megtekintése

Cím 3924 Rosenau, Schloss Rosenau 1.
GPS koordináta N 48.601062,E 15.063518
Régió Közép-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet

http://www.schlosshotel.rosenau.at/

e-mail

schloss.rosenau@wvnet.at

Telefon

+43 (2822) 582210

Megjegyzés

Múzeum: + 43 (0) 2822/58221-1
Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-09-05 - Látogatás dátuma: 2011-08-21 - Utolsó módosítás: 2016-04-01Szálláshelyet keresgéltünk Alsó-Ausztriában, közel a Cseh Köztársaság határához, azzal a céllal, hogy kiindulóhely legyen egy tervezett cseh kastélyok megismerési útazáshoz. Így akadtunk rá erre a kastélyhotelre, szép kastély épület, benne étterem és egy múzeum is van. Nagyjából körbenéztük, majd részletesen megismerjük, ha legközelebb arra járunk. A színvonalhoz képest nem is túl dráda, de sajnos a min pénztárcánkhoz drága, így keresgéltünk tovább és találtunk is egy panziót a közelben.


A kastély Rosenau (hivatalosan "Rosenau Castle") a településen lévő ingatlanon áll, egy impozáns épület. A kastély 1593-ban épült , báró Wolf Dietrich a Greiss megbízásából. Körülbelül ugyanebben az időben (1600 körül) alakult ki a kastély alapja, a gazdasági épületek, az istállók, pajták és a tulajdonos családjának otthona, a nagy magtár, továbbá, a kastély pincéje, egy sörfőzde, amely ma már nem létezik. Egy kicsit később, 1700 körül, a "Bandlhaus" stílusú átalakításon ment keresztül (holland művészeti hatások).
A 18. század első felében (1736-1747) új tulajdonosa Christopher Leopold Graf Schallenberg. Ő bővíteni a gazdaságot és a kastélynak barokk jelleget ad. Ő alapította az egyházat, építette a paplakot, az iskolát, a harangtornyot és egy ellátási házat (kórház) az idős, fogyatékkal élő mezőgazdasági dolgozók részére.
Az épületek formája egy jól megtervezett és kellemes egységet hozott létre. Különösen feltűnő ez az egy történet felépítése, az egységes sárga vakolat a pillérek, hasonló alakú kémények a kelet-nyugati tengelyen, egy fedél alatt, és a homlokzatok azonos bontású kialakítása.
A birtok felszámolása után1964-ben Alsó-Ausztriai Tartomány tulajdonába kerül. Az új tulajdonos megint eredeti hűségben újjáépítette, hogy a régi dicsőségében ragyogva szolgálja új életét.

A mai napig, a kastély tulajdonosa az állam. 1974-ben megnyitását követően a felújított kastélyban szálloda és étterem kerül üzemeltetésre. 1975-ben megnyitják az osztrák szabadkőműves múzeumot.

A Kastélyhotel saját lapjáról:
Élvezze a konyha és pince különlegességeit! Szép időben az egyik legszebb terasz a Waldviertel-ben! Schlosshotel Rosenau egész évben nyitva.
A szobák ? 70 EUR/személy (1-3 éj), 66 EUR/személy (4 éj felett)
A szobák mindegyike kétágyas, műholdas TV, rádió, CD lejátszó, telefon, széf, minibár, zuhanyzó, WC, piperecikkek, hajszárító és egy asztal. Az árak tartalmazzák az üdvözlő koktélt, büféreggelit, lazítson a szaunában, gőzfürdő és jacuzzi, valamint a használhatja az edzőtermet.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *