Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1234

Lago di Garda - Garda tó

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

A bemutató oldal PDF formátumban (album lapként) itt nézheto meg!

Cím Riva del Garda
GPS koordináta N 45.871127,E 10.875103 - nem pontos!
Régió Dél-Tirol
Megye

Internet

http://www.rivadelgardaitaly.com/

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2015-07-24 - Látogatás dátuma: 2015-07-30 - Utolsó módosítás: 2015-08-05Limone: Limone a hegy lábánál fekvő kisváros. A magas sziklafalak tövében, több szinten egymás fölött fehér oszlopok,amik között citromfák nőnek. A fehér oszlopok arra szolgálta, hogy téli időben üveggel fedhessék be a korán virágzó fákat.
Limone különösen szép ha hajóval jövünk, mert így látszik legjobban a sok limonaie maradványa, ahol egykor a citromot termesztették. A citromtermesztés kezdete a 13.századra nyúlik vissza. Ma már csak nagyon kevés limonaie működik

Riva del Garda: Ha tovább megyünk észak felé a tó végén találjuk Rivát. Riva régimódi kicsit olasz, kicsit osztrák város, szép kikötővel, ahol egy régi óratorony áll, árkádos házak közt.
A város fölötti szédítő szikla csúcsán Arceo ősi vára áll. Riva 14 ezer lakosú és a tó második legnagyobb városa. A Habsburg Birodalom későbbi kis városában sok híres ember is megfordult. Pl: Thomas Mann, Friedrich Nietzsche, Franz Kafka író és a költő Rainer Maria Rilke. Az első világháború után Riva olsz fennhatóság alá került.

Rivában található a Rocca, a 12.században vízívár állt a helyén,később erős erődítménnyé alakították át. Ma a város múzeumát találjuk benne. A város szimbóluma az óváros központjában a 34 m magas Torre Apponale. A torony a 13. században épült és a kikötőt védte. Rivában van a Garda tó legszebb és legnagyobb szabad strandja. Rivától 5 km-re található egy jó kis kirándulóhely,a Varone vízesés, amit a gyerekek és felnőttek is egyaránt élvezni fognak.
Ott ahol a tó szorosa véget ér, és a medre kiszélesedik ,ott található a tó névadó városa Garda. A város felett nagy hegytömb magasodik a Rocca, amit már messziről látni. Innen továbbhaladva jutunk Lazisébe. Az óvárost ma is teljes egészében körülöleli az 1370-ben épített városfal, és a központba csak három városkapun lehet bejutni. Lazisének gyönyörű kikötője van

Torbole: A tó északi részétől a keleti oldalon indulunk tovább ahol az első város Torbole. Ezen az oldalon nagyon zöld és virágos a táj,buján nőnek a zöldes-lilás gyümölcsű fügefák, ezüstös olajfák, tamariszkuszok, és édes illatú mirtuszbokrok. Torbole a sportos fiatalok üdülőhelye, mert a tónak ezen a részén lehet a legjobban szörfözni

Gardaland: Ha gyerekkel utazunk a Garda tóhoz akkor fürdésre legalkalmasabb a déli-délkeleti partszakasz. A tó déli részén sekély a víz,északon gyorsan mélyül. A gyerekek legnagyobb élménye lehet a Garda tó mellett található Gardaland. A Gardaland egy hatalmas vidámpark, amit 1975-ben nyitottak meg. A szabadidőpark a Disnylendek mintájára épült, így a gyerekek mellett a felnőttek is élvezni fogják.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *