Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2824

Český Krumlov - folyóparti kisváros

Kategória Utazás , Vár , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 38101 Český Krumlov, Zámek 59.
GPS koordináta N 48.814265,E 14.313216
Régió
Megye

Internet

http://www.zamek-ceskykrumlov.eu/

e-mail

Telefon

+420 380 704 721

Megjegyzés

A GPS pizició a fizető parkolóra mutat.
Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-09-24 - Látogatás dátuma: 2011-09-16 - Utolsó módosítás: 2015-05-15Saját tapasztalat:
A parkoló fizető automatás, a fizetés utólag a felhasznált idő függvényében lehetséges, 25 CzK/óra.
A parkolóból a várban lévő több emeletes híd alatt lehet kisétálni a folyópartra, fel a várba, vagy a folyó hídon át a centrumba.
Egy nap arra volt elég, hogy bejárjuk a lvárost, megebédeljünk a folyó parton a "Malom Étteremben", és átsétáljuk a várat.
A várban lévő vezetésre már nem jutott idő.
Figyelem, a templomnál magyar nyelvű városi kiadvány nincs, viszont a várban kapható magyar nyelvű változat is!

Dél-Csehországban a Moldva kettős kanyarulatában található bájos hangulatú meseszerű 510 méter magasan fekvő kisváros, amely világörökség részeként teljes műemléki védettséget élvez. Mielőtt elindulnánk felfedezni a várat, semmiképpen se mulasszuk el körbesétálni Krumlov-ot!
A történelmi utcácskákban rengeteg kávézó és vendéglő található, amelyek közül a legnépszerűbbek a folyóparti helyek. A Moldva itt igen alacsony vízállású és nem túl sebes folyású, így gyakran látni hobbi raftingosokat és evezősöket is.
Maga a vár szintén meseszerű, nagyszerűen karbantartott erdei környezetben helyezkedik el, így itt is lehetőség nyílik egy rövid sétára.

A krumlovi várat a XIII. századtól kezdve folyamatosan építtették, s még a huszita háborúk alatt is bővítették a falakat. A legjelentősebb munkálatok a reneszánsz korban 1575 és 1590 között történtek, mai formáját pedig az 1680-as években kapta. Krumlov egyik különlegessége a várban berendezett szabadtéri színház, amelyben a világon egyedülálló módon, mozgó talapzatra helyezték a nézőteret, amennyiben a darab helyszíne változna. A nézők ilyenkor egy helyben maradnak, és velük együtt forog a nézőtér a darab újabb helyszínére.
Szintén nagy sikere van a várárokban tartott medvéknek, akik az eredetileg a vár őrzéséből vették ki szerepüket.

A Cseh Köztársaság második legnagyobb várkastély komplexuma a Közép-Európa legjelentősebb műemlékei közé tartozik. A vártorony a körülötte álló épületekkel a város egyik domináns részét alkotja. A 13.századi, eredetileg gótikus vár a 14.században szétterjed és a 16.században reneszánsz formában átépítődik.
A kastély termek mellett, melyeket két útvonalon tekinthetnek meg, olyan történelmi ínyencségek vannak kínálva, mint Český Krumlov gazdag történelem és művészeti szépség szimbóluma a vártorony a 17.századból származó barokk várkert, vagy a barokk színház, amely a kifejlett barokk színpadot jellemzi Českém Krumlov kastélyában. A világ egyik kitűnő állapotban megtartódott barokk színházáról van szó.

Az első várudvaron található szobortárban - lapidáriumban láthatók a múltban a vár területén elhelyezett eredeti barokk szobrok. A medvék a várban az utolsó Rožmberk urak uralkodása idejétől vannak nevelve. Az árok fölött, melyben élnek, nemcsak a gyerekek szeretnek megállni.
A várbelső naponta, hétfőn kívül április 1.-től október 31.-ig nyitott. Az esetben, ha hétfőre állami ünnep esik a tárlatok nyitva vannak, de a következő napon zárva vannak.

Az egész terület a kastély és a vár látogatható a teljes szezonban, különösen este, különleges élmény a séta a különböző udvarokban.
A szabadtéri túrát kezdheti az alsó-várban, amely az I. udvart és a II. udvart foglalja magában. Az út folytatódik a III. udvarban és a IV. udvarban, amely a felső várat alkotja.
A folytatás az V. udvarba a nagy hídon vezet keresztül, ahol a nagy kastély kertben folytathatjuk sétánkat.

Castle Garden a legnagyobb lapos része a kastély komplexumnak. Az V. udvartól délre található egy dombon, amelyet már a 15. századi erődített falak és várárok vett körbe. Egy évszázaddal később keletkeztek a bekerített területen a kastély kertek kertek, és a konyhakert.
A cseh felkelés viharos időszakában (1618 -1620), és azt ezt követő harmincéves háborúban (1618 - 1648) a kert jelentős károkat szenvedett. Az új jólét évtizedei után visszaesés következett be a kastély kertekben.
Marie Ernestine született Schwarzenberg, alakult 1678-ban egy új kertet hozott létre a vár felett a hegyoldalon, a régi Rosenberg kertek mintájára. Az új nagy kertek egy téglalapot alkottak, 150 m széles, hossza több mint 750 méter. Jacopo Antonio Maggi, tervezője és építője a projektnek, Közel 11 hektáros kert négy teraszra osztották és a magas sövény veszi körül.
1719-ben a birtok több mint kétszáz évre a Schwarzenberg család birtokába került. Ezen idő alatt a kertek a legnagyobb művészi fejlődésen estek át, és gazdagodott a kastély lovardája. A formáját tekintve is jelentős hatással volt a rokokó, klasszicizmus, romantika és historizmus.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *