Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1487

Slavonice – Reneszánsz városközpont

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Slavonice
GPS koordináta N 48.997424,E 15.351900
Régió
Megye

Internet

http://www.slavonice-mesto.cz/

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-09-25 - Látogatás dátuma: 2011-09-19 - Utolsó módosítás: 2015-05-15Saját tapasztalat:
A főtéren fizető automatás parkolási lehetőség van. Egy kicsivel kijebb a patak partján is lehet parkolni, közvetlenül a főtérre vezető kapunál, itt nem kell fizetni.
Szép épületek vannak a főtéren, bár némelyik igen csak lepusztult állapotban van. Az üzletek szegényesek, a templomot nem sikerült megnézni zűrva találtuk, a templom torony ajtaján az volt olvasható, hogy a torony péntektől vasárnapig van nyitva.

Slavonice (német Zlabings) egy Reneszánsz történelmi város, melynek városközpontjában számos szép épület látható, a dél-nyugati Morvaországban található, az Osztrák határ mellett fekszik a Slavonický patak partján, mintegy 512 m tengerszint feletti magasságban.

A várost a 12. század körül alapították, az első írásos említése 1260. Eredetileg egy piaci falu volt, a falu lassan fejlődött erődített várossá. A 13. században kialakítottak egy föld alatti vízelvezető rendszert, amely egyszerre szolgálta a falu védelmét is. A legnagyobb változások a 14. században következtek be és ekkor rendelkezett a város a legnagyobb befolyással is. Abban az időben épültek a jellemző épületek körben a város főterén. Ezek a polgári házak hosszúkás, keskeny telkeken épültek, hátsó részükön álltak a gazdasági épületek.
A főtéren álló épületek közül a leg dominánsabb a Szűz Mária Mennybemenetele templom.
A templom 1503-1549 között épült a toronnyal Michael meser irányításával. Az építkezést nagy részben Weaver Guild finanszírozta.
1680-1681 Slavonice-t pestis, és háború pusztította, melyet csak a 17-18. századfordulón tudott kiheverni.
1750-as tűzvész pusztított a városban, 44 házat, beleértve a város tornyát is. A tűzvész után barokk sisak-szerű tető után került a templomra és fontos elemévé vált a városnak. A 18. század elején két két barokk kápolnát is hozzáépítettek.

1902-ben vasúttal össze kötötték Telč-el. A régi városházát, amelynek keletkezése a14. Századra nyúlik vissza, újra építették. Az 1950-es évek végén elkezdték helyreállítani a történelmi épületeket. 1961. augusztus 31-én a települést történelmi városközpontja védelmet kapott, hogy megőrizhesse ritka egyediségét.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *